Izvor: RT
30.01.2024 u 13:51
7

AMERIKA OKUPLJA KOALICIJU ZLA OD 54 ZEMLJE! ZBRISAĆEMO IH SA LICA ZEMLJA ZA SVA VREMENA! LAVROV poslao poslednje UPOZORENJE!

Rusija uklanja istorijsku nepravdu i pokušaje da se istorija izmisli ili zaboravi, istakao je šef ruske diplomatije

SAD i druge zapadne zemlje Ukrajinu vide kao instrument za suzbijanje Rusije, same priznaju da se ukrajinska kriza koristi kako bi se naneo strateški poraz Rusiji, proučio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na okruglom stolu na kome se govori o rešavanju situacije oko Ukrajine.

„Tako je bilo i u vreme Napoleona i u vreme Drugog svetskog rata kada je Hitler skoro sve evropske zemlje potčinio svom cilju. A, znate čime se to završilo. Međutim, njihov mentalitet se nije promenio. I Napoleon i Hitler i Amerika sada pronalaze metode da napadnu Rusiju“, istakao je ruski ministar.

Ukrajinska kriza je kao test za multipolarni svet koji se formira i za zemlje svetske većine koje shvataju da nema perspektive u oslanjanju na one mehanizme koje je kolektivni Zapad stvorio i koje koristi za produžavanje kolonijalne pljačke i života na tuđi račun, istakao je ruski ministar.

S obzirom da u svetu se stvaraju novi sukobi, pažnja SAD i njenih satelita vezana za Ukrajinu opada, ali ta tema i dalje zahteva pažnju i diskusiju, rekao je.

Apsurdne su izjave da Rusija, nakon pobede u Ukrajini, planira da napadne baltičke zemlje, Švedsku i Finsku, naglasio je on.

SAD su okupile 54 država koje šalju oružje i vojne eksperte Ukrajini, pomažu joj u navođenju ciljeva kako bi pobedili Rusiju, jer se plaše da će oni biti sledeći ako Rusija pobedi, ukazao je Lavrov.

„Da su takve izjave apsurdne poznato je svakom ko iole poznaje istoriju i ciljeve koje smo objavili s početkom Specijalne vojne operacije. Rusija uklanja istorijsku nepravdu i pokušaje da se istorija izmisli ili zaboravi, da se teritorije na kojima su vekovima živeli Rusi pretvori u odskočnu dasku NATO-u, na čelu sa SAD, za nanošenje pretnji našoj zemlji“, rekao je Lavrov.

Kijevski režim je, kako je rekao, poznat po tome da od svega pravi biznis. Oružje koje Zapad isporučuje Ukrajini nije se pojavilo samo na Bliskom istoku, nego i u Finskoj, Švedskoj, Danskoj, Holandiji ga koriste ekstremističke grupe, dodao je.

Sa druge strane, Moskvi su poznati slučajevi da Zapad traži od pojedinih država da pošalju rusko oružje Ukrajini i da o tome ne obaveste Rusiju, dodao je.

Kada se oružje isporučuje legalno i transparentno, sastavlja se paket dokumenata, uključujući sertifikat krajnjeg korisnika, podsetio je i dodao da u skladu sa tim sertifikatom, primalac oružja nema pravo da ga preprodaje ili bilo gde preusmerava bez saglasnosti zemlje dobavljača.

„Rusija će nastaviti da se brine da se te obaveze, kao i sve druge međunarodne obaveze, poštuju“, poručio je.

Svima je poznato da se na strani Ukrajine u Specijalnoj vojnoj operaciji bore strani vojnici,  rekao je i podsetio na nedavnu pogibiju francuskih plaćenika u Harkovu.

„Ne može se sakriti ni činjenica da već minimum deset godina u Službi bezbednosti Ukrajine više od jednog sprata zauzimaju saradnici specijalnih službi Amerike i Velike Britanije“, rekao je.

SAD pokušavaju da zaštite „liderstvo u svetu“ i svoju „nezamenljivost“ i pokušavaju lažima veštački da očuvaju svoj dominantni položaj u svetu gde se odnosi sila menja u korist država Globalnog juga i istoka, naglasio je.

Postoje statistički podaci koji pokazuju kakvi su prioriteti Zapada, a dobro ih je imati u vidu kada zapadne zemlje „obleću“ oko svojih partnera na raznim kontinentima obećavajući im da samo on može da ih odvede do procvata i srećnog kraja, ukazao ej ruski ministar.

„Statistika pokazuje da su SAD Ukrajini u prethodne dve godine na vojne ciljeve i ciljeve podrške budžeta poslale 200 milijardi dolara. Sa druge strane, za socijalnu ekonomsku podršku zemljama Globalnog juga i istoka EU razmatra da pošalje manje od 80 milijardi dolara za narednih sedam godina. Razlika je jasna. I to će i ta sredstva da se podele na razne zemlje“, rekao je.

Eto koliko je Zapadu važno da ne dozvoli da mu propadne „projekat Ukrajina“, mada je slom već počeo, dodao je.

Zapad ne voli međunarodnu istragu

Mnogo je slučajeva koji su pokazali da zapadne zemlje ignorišu norme Međunarodnog humanitarnog prava za koje ih suštinski nije briga, rekao je Lavrov.

Podsetio je na ubistvo ruskih vojnika zarobljenika koji su „vezanih ruku, nogu i očiju streljani u glavu“ što je snimljeno i objavljeno, tako da ih je videla čitava svetska javnost. „Te snimke nisu objavili novinari, već zveri u nacističkoj uniformi i obeležjima koji služe u Oružanim snagama Ukrajine. Niko na Zapadu ni prstom nije mrdnuo niti jereč rekao da osudi ovaj zločin, a kamo li da ga istraži“, ukazao je.

Podsetio je na raketni udar na civilne ciljeve u Belgorodu i Donjecku u kojima je, u samo ta dva napada, poginulo više od 50 ljudi i preko 130 ranjeno.

Takođe, 24. januara je iz zapadnog oružja oboren avion Il-76 koji je prevozio ukrajinske zarobljenike, dodao je.

„Ukrajinsko rukovodstvo je na ovnu vest najpre reagovalo sa radošću jer su navodno pobedili ruske agresore. A kada su saznali da je u avionu bilo 65 ukrajinskih vojnika koji su se iz zarobljeništva vraćali u otadžbinu, promenili su ton i govorili da se radi o ruskoj provokaciji“, podsetio je.

Zelenski je zatražio međunarodnu istragu, ali gde je ta istraga, upitao je.

„Rusija vodi svoju istragu i ne krije činjenice  od onih koji žele da znaju šta se desilo, a gde je vaša međunarodna istraga? Nema je, jer ne vole oni međunarodne istrage ni malo“, naglasio je ruski ministar.

Nisu istražili ni eksploziju gasovoda Severni tok jedan i dva, iako je svima već jasno ko je i zašto to uništio, i ko je imao koristi do tog terorističkog napada i ko evropskim zemljama prodaje energente minimum četiri puta skuplje, dodao je.

Gazde Zelenskog ne žele da istraže i mnoge druge „glasne slučajeve“ koje su iskoristili da povećaju sankcioni pritisak na Rusiju pod sloganom „hajli lajkli“, dodao je.

„Ali istina će isplivati ne videlo. Ne iznenađuje me što caruje grobna tišina kao odgovor na poziv Zelenskog da se sprovede međunarodna istraga“, zaključio je.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

7 thoughts on “AMERIKA OKUPLJA KOALICIJU ZLA OD 54 ZEMLJE! ZBRISAĆEMO IH SA LICA ZEMLJA ZA SVA VREMENA! LAVROV poslao poslednje UPOZORENJE!”

  1. Pa ovaj muflon govorio je da nece napast Ukrajinu da so to video igrice koje zapad prikaziva na granici
    Ukrajine tenkive vojsku Rusku. Te 54 drzave nisu Palestina pa da ratuju sa prackama muflonu.

    1
    15
    Odgovori
    • Te 54 drzave ce ponovo dobiti po nosu i na kraju balade ce Ruski vojnici kosih ociju iz sibira jahati nekoliko miliona Nemica ko lane(pre 50 godina),.bez obzira dal ratuju prackama ili cudima oruzja ko vrhovni ideolog tih 54 zemalja Adolf Hitler .Taj muflon kako ga zoves i onaj tiranin iz Kremlja kako ga zovete ovaj put nece zaboraviti ni tvoju“domovinu“pa ce mozda posetiti i Hrvatice da im se zahvali sto je tvoj deda ubijao rusku decu pod Staljingradom i vama koji ste sad logistika Novog nacistickog cudovista.Zapamti Ujo da je istorija cudna nauka i uvek se ponavlja onima koji ne izvuku pouku iz nje da se nije lepo kaciti sa Rusima jer se na kraju uvek zavrsi na pomenuti nacin iako pogine 20-30 miliona rusa.

      3
      1
      Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter