Izvor: Kurir.rs/FoNet
30.10.2022 u 17:39
0

ANKETE DAJU PREDNOST LULI, ALI BOLSONARO VERUJE U TRIJUMF: Predsednički izbori podelili Brazil kao nikad ranije!

Aktuelni brazilski predsednik desničar Žair Bolsonaro veruje u pobedu protiv nekadašnjeg šefa države levičara Luiza Inasija Lule da Silve u drugom krugu predsedničkih izbora koji se danas održavaju u toj u toj zemlji.

IZBORI U BRAZILU Građani biraju novog predsednika države, senatore, odbornike i državne guverenere, Žairu Bolsonaru predviđaju ubedljiv poraz!

Bolsonaro je, kako javljaju zapadne agencije, posle glasanja na koje je došao odeven u majicu žuto-zelene boje poput nacionalne zastave, rekao „Večeras pobeđujemo… bolje rečeno, večeras pobeđuje Brazil“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Njujork Tajms (NT) ističe da se „Brazil danas suočava s raskršćem“ i da će nacija „nakon višemesečnog obraćanja biračima, odlučvati na jednim od najvažnijih izbora u Latinskoj Americi u poslednjih nekoliko decenija, birajući između dva najveća imena moderne brazilske politike“ i njihovih polarizovanih vizija o budućnosti zemlje.

Biračka mesta otvorena su u 8:00 sati po lokalnom vremenu, zatvaraju su u 19:00 po sredjnoevropskom vremenu, a pravo glasa ima 156 miliona birača.

Agencije ističu da je reč o „najjače polarizovanim izborima u istoriji“ latinoameričke zemlje sa više od 220 miliona stanovnika, a da će preliminarni rezultati biti objavljeni nekoliko sati kasnije.

Trenutni predsednik zalaže se za očuvanje konzervativnih hrišćanskih vrednosti, a bivši obećava povratak naprednijoj prošlosti zemlje.

Većina predizbornih anketa daje prednost Da Silvi, poznatijem kao Lula, ali su politički analitičari saglasni da je predsednička trka u poslednjih nekoliko sedmica postala neizvesnija.

U prvom krugu izbora 2. oktobra Da Silva je bio prvi među 11 kandidata sa 48 odsto glasova, a Bolsonaro drugi sa 43 odsto, što -šprema ocenama agencije Frans Pres pokazuje da su predizborne ankete značajno potcenile popularnost aktuelnog šef države.

Kandidati u Brazilu koji završe prvi u prvom krugu izbora uglavnom pobbede i u drugom krugu, navodi AFP.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter