Izvor: Kurir.rs
27.09.2023 u 09:30
0

ANALENA BERBOK IZNELA JASAN STAV: Azerbejdžan da dozvoli ulazak međunarodnih posmatrača u Nagorno-Karabah

Analena Berbok, nemačka ministarka spoljnih poslova, apelovala je danas na Azerbejdžan da dozvoli međunarodnim posmatračima da uđu u Nagorno-Karabah, region koji su napustile desetine hiljada izbeglica koje pristižu u Jermeniju.

DANAS SE SASTAJE SA DRŽAVNIM VRHOM: „Analena Berbok dolazi u Skoplje da podrži ustavne izmene!“

– Odobrenje međunarodnim posmatračima bi bilo znak poverenja da je Azerbejdžan ozbiljan u zalaganjima za bezbednost i dobrobit naroda Nagorno-Karabaha – saopštila je šefica nemačke diplomatije.

Stotine vozila kretale su se juče iz Nagorno-Karabaha ka Jermeniji posle munjevite ofanzive jermenske vojske u toj separatističkoj enklavi, većinski naseljenoj Jermenima.

Azerbejdžanska vojska je prošle nedelje porazila jermenske snage u jednodnevnom napadu, primoravši separatističke vlasti da polože oružje i započnu razgovore o „reintegraciji“ Nagorno-Karabaha u Azerbejdžan nakon tri decenije separatističke politike.

Iako se Azerbejdžan obavezao da će poštovati prava etničkih Jermena u regionu i obnoviti snabdevanje Nagorno-Karabaha posle desetomesečne blokade, mnogi stanovnici u strahu od odmazde sele se u Jermeniju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter