Izvor: TANJUG
25.04.2022 u 18:03
0

Bajden imenovao novu ambasadorku SAD u Ukrajini! Evo o kome je reč i zašto je bitna!

Predsednik DŽozef Bajden imenovao je iskusnog diplomatu Bridžit Brink za novu ambasadorku SAD u Ukrajini, saopštila je danas Bela kuća.

Brinkova je imenovana na ovu ključnu poziciju koja je bila upražnjena skoro tri godine u vreme kada Vašington pojačava svoju podršku Ukrajini kako bi se izborila protiv ruske invazije, preneo je AP.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Brinkova, koja je trenutno ambasadorka SAD u Slovačkoj, je karijerni diplomata već 25 godina i službovala je u Uzbekistanu i Gruziji, a imala je i nekoliko visokih pozicija u Stejt departmentu i Savetu za nacionalnu bezbednost Bele kuće.

Rodom iz Mičigena, Brinkova koja govori ruski i ima decenijsko iskustvo, pogodna je za ovaj trenutak u istoriji Ukrajine, navodi se u saopštenju Stejt departmenta.

Tu poziciju, koja je bila upražnjena otkako je bivši predsednik SAD Donald Tramp iznenada opozvao tadašnju američku ambasadorku u Ukrajini Meri Jovanović u maju 2019, mora da potvrdi Senat SAD.

Saopštenje o nominaciji Brinkove izdato je u vreme posete državnog sekretara Entonija Blinkena i ministra odbrane Lojda Ostina ukrajinskoj prestonici Kijevu tokom vikenda, tokom koje su se sastali sa predsednikom Ukrajine Volodomirom Zelenskim i drugim najvišim ukrajinskim zvaničnicima.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter