Izvor: Kurir.rs
08.11.2022 u 12:14
0

BAJDENOVA „IZRAŽENA NEPOPULARNOST“ RUŠI DEMOKRATE? „Pokušavaju da se spasu uključivanjem Obame, ali je i za to kasno – tvrdi stručnjak!“

Američka politička scena se nije još uvek ohladila od prethodnih dešavanja kada je bila smena vlasti, ali novi kongresni izbori takođe mogu da promene sliku politike Sjedinjenih Država.

BAJDEN SAMOUVERENO PRED IZBORE: „Došlo je vreme da se brani demokratija, moć Amerike je tamo gde je oduvek bila – u rukama naroda!“

Predsednik SAD Džo Bajden upozorio je da će, ako republikanci pobede na kongresnim izborima u utorak, demokratija u Americi biti oslabljena, dok je bivši predsednik Donald Tramp  nagovestio da će se možda ponovo kandidovati 2024.

Tramp i Bajden pojavili su se pred biračima u ključnim državma pred izbore 8. novembra, na kojima bi demokrate mogle da izgube većinu u oba doma Kongresa. Republikanci su Bajdena u kampanji kritikovali za visoku inflaciju i porast stope kriminala.

Analitičari procenjuju da bi demokrate mogle da izgube i Predstavnički dom – gde je repulibknacima potrebno da osvoje samo 5 mesta više nego što imaju sada, da bi dobili većinu, a da je i Senat gde je trenutno izjednačen broj mesta – na ivici. Demokrate su vodile u trkama za mesto senatora u Džorždiji, Pensilvaniji i Nevadi, ali je ta prednost iščezla.

Advokat Vladan Glišić, iz pokreta „Narodna mreža“  dotakao  se mogućih rezultata izbora u SAD.

– Referenduma će biti jer je Bajden pokazao u mnogim aspektima da nije predsednik dostojan poverenja koje mu je dato. Pre svega to se vidi čak i u demokratskoj stranci, oni su u kampanju uključili Obamu jer su shvatili da je Bajden izuzetno nepopularan. Sada pokušavaju da se izvuku i da u kampanji ne budu žrtve Bajdenovog imidža, ali je za to kasno – rekao je Glišić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Tramp i Bajden pojavili su se pred biračima u ključnim državma pred izbore 8. novembra, na kojima bi demokrate mogle da izgube većinu u oba doma Kongresa. Republikanci su Bajdena u kampanji kritikovali za visoku inflaciju i porast stope kriminala.

– Ovi izbori su naravno bitni za celu planetu ali i onoga što će se desiti u Ukrajini. Zbog toga je pitanje Bajdenovog poverenja jer je on žestoko zalegao za podršku Ukrajini. Nakon ovih izbora (pod uslovom da republikanci pobede) to se neće promeniti odma transparentno i radikalno, ali će dosta toga istražiti – rekao je Glišić.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter