Izvor: Kurir.rs
16.02.2023 u 09:38
0

BELGIJSKI RIBARSKI BROD UDARIO U STENU KOD JUŽNE ENGLESKE: Posada snimila potonuće plovila! (VIDEO)

Posada se evakuisala sa broda koji je počeo da tone u čamac za spasavanje na kome su dočekali dolazak broda obalske staže.

Ribarski brod sa četvoročlanom posadom i kapetanom potonuo je kod južne obale Engleske kada je udario u stenu u blizini Land End u oblasti Konrovl.

Britanski ribarski brod konačno napušta francuske vode

Na svu sreću svi članovi posade su spaseni, jer je posada ovog ribarskog broda uspela posle sudara sa morskom stenom da alarmira signal SOS da je u opasnosti i obaveti da brod tone.

Posada se evakuisala sa broda koji je počeo da tone u čamac za spasavanje na kome su dočekali dolazak broda obalske staže.

Britanska mornarica u pomoć je poslala i helikopter.

Ono što je za sad poznato ribarski brod nosi oznaku Z-525 i ime Silva Mari i matična luka mu je Zebruge u Belgiji koja izlazi na Severno more. Brod je plovio pod belgijskom zastavom i bio upisan u njihov registar.

Ostalo je nepoznato kako je brod naleteo na stenu i da li je imao sonar koji je mogao da vidi podvodno stenje. Istraga o ovom događaju je u toku. Posada ribarskog broda je nepovređena i evakuisana na sigurno.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter