Izvor: Sputnjik
16.02.2023 u 09:10
0

RUSKA AMBASADA PORUČILA VAŠINGTONU: Dokažite da niste umešani u napade na „Severni tok“

Moskva neće dozvoliti Sjedinjenim Državama da prećutkuju situaciju u vezi sa napadom na gasovode „Severni tok“, saopštila je ruska ambasada u Americi.

Podsetimo, portparol Stejt departmenta Ned Prajs izjavio je ranije da Vašington ne prihvata optužbe u vezi sa eksplozijama na gasovodu, a da istragom treba da se bave one zemlje u čijoj jurisdikciji se to dogodilo.

– Ruska strana neće dozvoliti da se zabašuri situacija u vezi sa eksplozijom na važnoj energetskoj infrastrukturi, posebno imajući u vidu da ništa nije poznato o nekoliko eksploziva koji su ostali na dnu mora i nisu eksplodirali – rekao je pres sekretar ambasade Igor Girenko.

DA LI JE NA POMOLU VAZDUŠNI UDAR?! Rusi gomilaju bombardere na granici, evo šta bivši vojni oficir tvrdi!

Girenko, takođe, navodi da je na potpuno logično pitanje novinara o odnosu Amerike prema uključivanju UN u potragu za krivcima za eksplozije u Baltičkom moru usledila „nesuzdržana reakcija“ Prajsa.

On je američkim vlastima poručio da umesto optužbi na račun Moskve pokušaju da dokažu da nisu umešani u ono što se dogodilo.

Podsetimo, pre nedelju dana na sajtu novinara Simura Herša objavljen je članak u kojem se navodi da su ronioci američke vojske prošlog leta, tokom vojnih vežbi, postavili eksploziv na gasovodu a da su ga tri meseca kasnije aktivirali Norvežani.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter