Izvor: TANJUG
27.08.2022 u 18:02
0

BERLIN: Uhapšen nemački državljanin u Iranu koji je došao kao turista!

Nemačko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je njihov državljanin, koji je kao turista boravio u Iranu, pritvoren, bez iznošenja više detalja.

Kako navodi Rojters, ovo je još jedno u nizu privođenja stranaca i osoba sa dvojnim državljanstvom, uglavnom zbog optužbi za špijunažu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Grupe za ljudska prava kažu da su posredi izmišljene optužbe i taktika Irana za dobijanje ustupaka iz inostranstva, što Teheran poriče.

U DNR 58 ljudi povređeno nakon što su daljinski aktivirane mine „lepestok“, koje koristi ukrajinska vojska!

U junu, iranski Apelacioni sud potvrdio je zatvorsku kaznu u trajanju od skoro devet godina za francuskog turistu Benžamina Brijera zbog špijunaže, dve godine nakon što je uhapšen na granici sa Turkmenistanom gde je pravio fotografije koristeći dron.

U julu, Iran je saopštio da je uhapsio švedskog državljanina takođe po optužbama za špijunažu, nekoliko nedelja nakon što je sud u Stokholmu osudio bivšeg igranskog zvaničnika za ratne zločine.

Iranski sud trenutno sudi Džamšidu Šarmahdu, Nemcu iranskog porekla, koji je optužen da je predvodio naoružanu opozicionu grupu.

Teheran je 2020. godine objavio da su obaveštajne službe privele Šarmahda, bez davanja više detalja, a njegova porodica je rekla da je otet dok je bio u poseti Dubaiju.

Prošlog avgusta sud u Iranu je osudio Nahida Tahavija, Nemca iranskog porekla, na 10 godina zatvora zbog optužbi za ugrožavajne državne bezbednosti.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter