Izvor: Sputnik Srbija
17.09.2022 u 22:06
0

BIVŠI RUMUNSKI MINISTAR: Ukrajina se nalazi u okviru granica koje nisu prirodne i mora deo svoje teritorije da ustupi Rusiji, Mađarskoj, Poljskoj i Rumuniji!

Ukrajina se nalazi u okviru granica koje nisu prirodne i mora deo svoje teritorije da ustupi Rusiji, Mađarskoj, Poljskoj i Rumuniji, izjavio je bivši ministar spoljnih poslova Rumunije i politikolog Andrej Marga, prenosi rumunski list „Adevarut“.

Odgovorno tvrdim da se Ukrajina nalazi u okviru granica koje nisu prirodne. Ona mora da svoje teritorije ustupi, Mađarskoj-Zakarpatsku oblast, Poljskoj-Galiciju, Rumuniji-Bukovinu. To su teritorije drugih zemalja“, naveo je on.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Rusiji je predložio da uzme Krim, koji je od 2014. godine u njenom sastavu i Donbas (ruski predsednik Vladimir Putin je 21. februara potpisao ukaz o priznanju Luganske i Donjecke Narodne Republike.

Marga je istakao da kijevske vlasti do sada nisu uspele da izgrade demokratiju u zemlji.

„Čini mi se da su oni daleko od demokratije, u Ukrajini su zabranjene partije, kontrolišu se televizije, postoje oligarsi koji napuštaju zemlju sa novcem. Država iz koje većina odlazi sa svojim ušteđevinama ne može biti ni demokratska ni razvijena“, objasnio je politikolog.

Azerbejdžan je predao Jermeniji tela 32 jermenska vojnika poginula tokom zaoštravanja tenzija na granici između dve zemlje od 12. do 14. septembra!

On je dodao da u Evropi neće doći do stabilnosti dok se trenutni konflikt u Ukrajini ne reši putem pregovra sa Rusijom, Sjedinjenim Američkim Državama, Nemačkom, Ukrajinom i Kinom i ne postigne odgovarajući sporazum.

Direktor Spoljne obaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin izjavio je u aprilu da Vašington i Varšava razrađuju planove za uspostavljanje kontrole Poljske nad „istorijskim posedima“ u Ukrajini.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter