Izvor: Tanjug
19.01.2022 u 18:38
0

BLINKEN: Diplomatski napori i vojna podrška Ukrajini

 Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je danas u Kijevu da će SAD nastaviti da ulažu diplomatske napore na rešavanju napete situacije oko Ukrajine i najavio da će Amerika istovremeno nastaviti da jača vojnu pomoć toj zemlji.

-Nećemo preknuti naše snažne diplomatske napore kako bismo sprečili novu agresiju i unapredili dijalog i mirovne napore. Istovremeno, nastavićemo da jačamo odbrambene sposobnosti Ukrajine i da nedvosmisleno ponavljamo koliku cenu će SAD u EU nametnuti Rusiji ukoliko ne prihvati diplomatski put koji smo otvorili, i odluči da izvede bezrazložnu invaziju i destabilizuje Ukrajine bez upozorenja- poručio je Blinken na konferenciji za novinare u Kijevu. 

Američki državni sekretar je izrazio nadu da SAD neće morati da uvode sankcije Ruisiji, ali je ponovio da je Vašington „spreman za odlučnu akciju u slučaju ruske invazije na Ukrajinu“.

-Sankcije bi bile ekonomske, finansijske, uvozne, izvozne i mnoge druge- rekao je Blinken tokom zajedničke konferencije za novinare sa ukrajinskim ministrom spoljnih poslova Dmitrijem Kulebom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter