Izvor: Tanjug
19.01.2022 u 19:07
0

KREMLJ: Putin i Raisi o saradnji Rusije i Sirije

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se danas sa iranskim kolegom Ibrahimom Raisijem i ukazao na saradnju te dve zemlje po pitanju krize u Siriji i drugim međunarodnim pitanjima.

Kako se navodi, sastanak dvojice lidera održan je danas u Kremlju.

Raisi je na početku razgovora napomenuo da Iranu nema ograničenja u pogledu razvoja odnosa sa Rusijom, te da će odnosi dve zemlje biti strateški.

-Što se tiče odnosa sa prijateljskom Rusijom, želimo da oni budu stabilni i sveobuhvatni- rekao je Raisi. 

Putin je istakao da su zajednički napori Moskve i Teherana odigrali ključnu ulogu u pomaganju sirijskoj vladi da prevaziđe terorističke pretnje. 

Ruski predsednik je istakao da je Moskvi važno da zna stav Teherana o iranskom nuklearnom sporazumu.

Dvojica lidera su takođe razgovarala o situaciji u Avganistanu, koju su ocenili kao „zabrinjavajuću.“

Predsednik Raisi je poručio da je Iran spreman da proširi saradnju sa Rusijom u političkoj, ekonomskoj, odbrambenoj i bezbednosnoj sferi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter