Izvor: RT.COM
25.05.2024 u 18:49
0

STRAŠNE VESTI ZA RUSIJU: Ukrajina je napala ključni element ruskog nuklearnog ŠTITA

SAD su toliko duboko uključene u sukob da su verovatno znale za planove Kijeva, kaže senator Dmitrij Rogozin

SAD su direktno odgovorne za ukrajinski udar na ključni element ruskog nuklearnog štita( kišobrana) rekao je senator Dmitrij Rogozin, upozoravajući da bi takvi napadi mogli dovesti do kolapsa celokupne globalne arhitekture nuklearne bezbednosti.

U izjavi za Telegram u subotu, Rogozin, senator koji je ranije bio na čelu ruske svemirske agencije Roskosmos, a sada je zadužen za vojno-tehnički centar pod nazivom Carevi vukovi, rekao je da je cilj napada bio nuklearni sistem ranog upozorenja u južnom Krasnodarskom kraju. . Rusko Ministarstvo odbrane još nije komentarisalo ovo pitanje, dok je obim štete i dalje nejasan.

Rogozin je sugerisao da je krajnje malo verovatno da je napad, za koji su ukrajinski mediji javili da je uključivalo nekoliko dronova, izveden samo na inicijativu Kijeva i bez učešća SAD.

Prema rečima senatora, Vašington je od samog početka nuklearnog doba uvek težio da postigne vojnu superiornost nad Moskvom, ali je ovo rivalstvo uglavnom bilo ograničeno na borbu umova između naučnika, stratega i kreatora politike.

Čini se da se ovo promenilo, međutim, pošto su „SAD izvršile zločin angažujući neodgovornog bandita“ da napadnu ruski sistem ranog upozorenja, rekao je zvaničnik, očigledno misleći na Vladimira Zelenskog.

Rogozin je tvrdio da „duboka umešanost Vašingtona u oružani sukob i potpuna kontrola nad vojnim planiranjem Kijeva znači da se može odbaciti verzija da SAD ne znaju za ukrajinske planove za udar na ruski protivraketni odbrambeni sistem“.

Dakle, ne stojimo na provaliji, već na samoj ivici… Ako se takva neprijateljska dejstva ne zaustave, započeće nepovratni kolaps strateške bezbednosti nuklearnih sila.

Napad je očigledno bio usmeren na naprednu radarsku stanicu Voronjež u gradu Armaviru, koja je počela da radi 2013. Sistem može da otkrije dolazeće krstareće i balističke rakete na dometu od 6.000 km i može da prati do 500 ciljeva. Tokom inauguracije sistema, ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da će to značajno povećati odbrambene sposobnosti zemlje u južnom i jugozapadnom pravcu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter