Izvor: euronews srbija
25.05.2024 u 18:10
0

NATO SE POVLAČI: Stoltenberg: NATO neće slati trupe u Ukrajinu da ne bi postao deo sukoba

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je da pregovori o miru u Ukrajini moraju biti obnovljeni, ali da će Moskva sarađivati isključivo sa legitimnim liderima u Kijevu. Na konferenciji za novinare u Belorusiji, Putin je istakao da pregovori moraju da odražavaju ''realnost na terenu'', prenosi Rojters. SAD su najavile novi paket naoružanja i opreme u vrednosti od 275 miliona dolara za Ukrajinu usled ruskog napredovanja u Harkovskoj oblasti, saopštio je Stejt department

Severnoatlantska alijansa povećaće podršku Ukrajini, ali neće slati svoje trupe u tu zemlju, da ne bi postala „deo sukoba“, izjavio je danas generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

„Iako povećavamo podršku Ukrajini da se odbrani, ne planiramo da šaljemo trupe NATO u Ukrajinu niti proširenje NATO kišobrana protivvazdušne odbrane na Ukrajinu. NATO neće postati deo sukoba“, rekao je Stoltenberg u intervjuu za nemački list „Velt am zontag“.

„Još nije kasno da Ukrajina pobedi. Moramo da pošaljemo više oružja i municije u Ukrajinu, uključujući protivvazdušne sisteme i oružje dugog dometa“, istakao je Stoltenberg.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter