Izvor: Tanjug
24.11.2021 u 16:45
0

BRILJOV: Situacija sa migrantima mirnija, radi se na rešenju

Situacija sa migrantima na granici Belorusije sa Poljskom i Litvanijom poslednjih par dana je mirnija, izjavio je danas beloruski ambasador u Srbiji Valerij Briljov i dodao da se radi na rešenju.

On je rekao da se u toj zemlji trenutno nalazi oko 5.000 migranata i da im Belorusija pruža pomoć u vidu smeštaja i hrane i dodao da radi o migrantima pretežno iz Avganistana, Irana i Sirije, kojima ovih dana najveći problem predstavlja hladnića na koju nisu navikli, prenose mediji.  

– Imamo dve vrste migranata, one koji hoće da ostanu i one koji žele na Zapad i kojih je više. Njih ćemo do proleća da vratimo u njihove zemlje – rekao je Briljov i dodao da je propaganda zapadnih medija dosta uveličala situaciju.

Prema njegovim rečima, broj migranata koji su prešli u Poljsku meri se u stotinama, kao i da Poljska pušta u zemlju po troje, četvoro migranata. 

Na pitanje da li je Minsk u kontaktu sa Evropskom unijom, koja svakodnevno izražava zabrinutost i da li će možda sa njom napraviti sporazum poput onog koji je napraila Turska, Briljov je rekao da EU smatra da oni moraju sami da reše taj problem.

– Turska je dobila 5 milijardi evra za to. Kada bi nama ponudili i mi bi uzeli za taj problem – zaključio je Briljov.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter