Izvor: Tanjug
22.04.2022 u 13:41
0

BRITANCI NA RIBANJU ATP-a Diskriminacija na osnovu nacionalnosti predstavlja kršenje našeg sporazuma sa Vimbldonom!

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) osudila je odluku Vimbldona da zabrani učešće Ruskim i Beloruskim sportistima na turniru.

Iz ove organizacije izdali su zvanično saopštenje u kome se ističe da diskriminacija na osnovu nacionalnosti preti da postavi štetan presedan za igru.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Zvaničnu izjavu ATP-a možete pročitati u nastavku:

NAVRATILOVA O SRAMNOJ ODLUCI VIMBLDONA: Englezi, preterali ste! Izbacivanje Rusa i Belorusa neće rešiti problem!

Snažno osuđujemo rusku invaziju Ukrajine i solidarni smo sa milionima nevinih ljudi pogođenih ratom koji je u toku.

Naš sport je ponosan što funkcioniše na osnovnim principima zasluga i pravičnosti, gde se igrači takmiče kao pojedinci da bi zaslužili svoje mesto na turnirima zasnovanim na ATP rang listi. Verujemo da je jednostrana odluka Vimbldona i LTA da isključe igrače iz Rusije i Belorusije iz ovogodišnjeg britanskog zamaha na travi nepravedna i da ima potencijal da postavi štetan presedan za igru. Diskriminacija na osnovu nacionalnosti takođe predstavlja kršenje našeg sporazuma sa Vimbldonom koji kaže da se ulazak igrača zasniva isključivo na ATP rang listi. Svaki tok akcije kao odgovor na ovu odluku sada će biti procenjen u konsultaciji sa našim odborom i savetima članova.

Važno je naglasiti da će igračima iz Rusije i Belorusije i dalje biti dozvoljeno da se takmiče na ATP turnirima pod neutralnom zastavom, što je do sada bilo zajedničko u profesionalnom tenisu. Paralelno, nastavićemo našu zajedničku humanitarnu podršku Ukrajini u okviru Teniske igre za mir.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter