Izvor: Kurir.rs
15.12.2023 u 09:39
0

ČETIRI MEGALOMANSKE KRIZE PRETE EVROPI: Jeziva analiza za sledeću godinu razara nerve

Evropska unija se tokom proteklih 10 godina našla pred tri ozbiljne krize: Bregzit, korona i rat u Ukrajini.

EVROPSKA UNIJA NA POGREŠNOJ STRANI ISTORIJE: Turska vrlo nezadovoljna, Ankara ističe dvostruke standarde

Kako se 2024. približava, očekuje se da će evropsku budućnost ugroziti još najmanje četiri mega-krize: pobeda Donalda Trampa na američkim predsedničkim izborima sledeće godine, potencijalni poraz Ukrajine, recesija praćena finansijskom nestabilnošću i, konačno, novi porast podrške krajnjoj desnici na izborima za Evropski parlament sledeće godine.

Ne postoji matematička sigurnost da će se sve četiri stvari dogoditi, ali ako se dogodi i makar nešto od toga, nikom u Evropi neće biti lako.

Što se tiče Trampa, navode da Evropljani konačno počinju ozbiljno da shvataju mogućnost njegovog povratka u Belu kuću, nakon što su ga 2016. ozbiljno potcenili, a on je pobedio.

– Uspeh Džoa Bajdena gurnuo je Evropljane u stanje letargije opasno po budućnost odnosa između Evrope i Sjedinjenih Država. Atlantska strategija Evropske unije zasniva se pre svega na uverenju da će Bajden zauvek ostati u Beloj kući – navodi Albanijan post i dodaje:

– Evropski lideri su takođe u prošlosti potcenjivali dinamiku Bregzita od početka do kraja, kao i Vladimira Putina.

Evropske integracije su bile pre svega projekat zasnovan na nadi. Privlačio je optimiste, a u Briselu su najbolje prolazili oni koji su znali da drže bombastične govore o evropskim integracijama, a ne oni koji su upozoravali na opasnosti koje predstoje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter