Izvor: Happy BSC Portal/24sedam.rs
15.12.2023 u 09:35
0

HAOS U PEKINGU: Sudarila se dva vozila metroa, povređeno više od 500 osoba (VIDEO)

Nesreća se dogodila u četvrtak uveče u zapadnom, brdskom delu grada, na nadzemnom delu pruge.

Dva vozila metroa sudarila su se u Pekingu, gde je veliki sneg napadao na koloseke, nakon čega je 515 osoba prevezeno u bolnicu, od kojih 102 sa prelomima kostiju, saopštile su gradske vlasti.

Od povređenih, 25 su bili pod nadzorom, a 67 je ostalo na daljem bolničkom lečenju. Nesreća se dogodila u četvrtak uveče u zapadnom, brdskom delu grada, na nadzemnom delu pruge, na ruti metro linije Čangping.

U prednjem vozilu se zbog klizavog koloseka aktiviralo automatsko kočenje, ali su onom iza njega, koje se nalazilo na silaznoj deonici, proklizali točkovi i nije uspelo da zakoči na vreme.

Neuobičajeno obilan sneg počeo je da pada u sredu, što je tada dovelo do obustavljanja saobraćaja i zatvaranja određenih škola. Upozorenja ostaju na snazi zbog poledice na putevima, ekstremne hladnoće i najavljenih daljih padavina i očekuje se da temperature tokom noći padnu na -11 stepeni Celzijusa.

TRAGEDIJA ZBOG SNEŽNE MEĆAVE: Voz se raspao, teško povređeno više od 100 ljudi (VIDEO)

Nisu prijavljeni smrtni slučajevi u zimskim olujama koje su zahvatile severnu Kinu, gde će temperature u određenim provincijama opasti na -40 stepeni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter