Izvor: Kurir.rs
12.04.2023 u 13:12
1

UKRAJINSKI PREMIJER ŠMIGEL: „Kontraofanziva može da počne na leto, Kijev ne oseća pritisak zapadnih saveznika“

Premijer Ukrajine je naveo "da bi kontraofanziva mogla da bude pokrenuta već na leto. 

Premijer Ukrajine Denis Šmihal izjavio je da bi kontraofanziva Ukrajine mogla da počne na leto, kao i da Kijev ne oseća pritisak zapadnih prijatelja i partnera.

Denis Šmihal poručuje: Ukrajini je potrebna milijarda dolara za brzo obnavljanje kritične infrastrukture i energetskog sektora kako bi se „preživela zima“!

– Ne osećamo pritisak naših prijatelja i partnera u vezi sa početkom ofanzive. Svi naši prijatelji i partneri dobro znaju da, da biste prešli u kontraofanzivu, morate biti 100 odsto ili čak spremniji za to – rekao je Šmihal u intervjuu za list Hil.

Premijer Ukrajine je naveo „da bi kontraofanziva mogla da bude pokrenuta već na leto.

Kako podseća ruska agencija, u utorak je sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine (NSDC) Aleksij Danilov, u intervjuu za nemačku televiziju ARD, rekao da će Kijev odlučiti da krene u kontraofanzivu u poslednjem trenutku.

Početkom aprila američki državni sekretar Entoni Blinken nije isključio da će kontraofanziva ukrajinskih trupa početi u narednim nedeljama.

Istovremeno, ministar odbrane Ukrajine Aleksij Reznikov je napomenuo da se posle otopljavanja može očekivati kontraofanziva i da Kijev planira da zada nekoliko udaraca.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da ruska vojska pažljivo prati objave Vašingtona o skoroj kontraofanzivi ukrajinske vojske i da ih uzima u obzir prilikom planiranja “specijalne vojne operacije u Ukrajini“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “UKRAJINSKI PREMIJER ŠMIGEL: „Kontraofanziva može da počne na leto, Kijev ne oseća pritisak zapadnih saveznika“”

  1. U životu nisam čuo da neko javno i precizno iznosi planove u ratu.
    Kakvi su ovo likovi,pri tom nisu niko u vojnom smislu,a u smrt guraju hiljade muškaraca i obezglavljuju čitave porodice. Zelenski ima ekipu oko sebe da ti nije jasno.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter