Izvor: rt.rs
24.08.2023 u 14:37
0

DOK SE PRATI PRIGOŽIN UKRAJINA NAPALA KRIM: Ruske snage likvidirale četiri ukrajinska čamca sa diverzantima na Krimu

Ruske snage su na Krimu uništile četiri čamca sa ukrajinskim diverzantima koji su prethodno otvorili vatru na kamp naselje sa civilima u Olenovki, prenosi Telegram kanal „Šot“.

Prema informacijama kanala, diverzanti su likvidirani jutros oko četiri časa u blizini Rta Tarhankut. Prema dosadašnjim informacijama, u čamcima je bilo 15 do 20 ljudi. Nepoznata lica su započela pucnjavu kod rta koji je najzapadnija tačka Krima, u jednom kampu sa civilima koji su u to vreme spavali.

PRIGOŽINOV LEŠ IDENTIFIKOVAN U MRTVAČNICI! Jedan od komandanata Vagnera ga prepoznao po delu tela

Prva pucnjava je odjeknula oko 3:50 u kampu „Elenovka vilidž“, očevici tvrde da je pucano iz ručnog protivtenkovskog bacača granata.

-Kada su se ljudi probudili i izašli iz kuća i šatora na plaži, ugledali su dva gumena čamca nedaleko od obale. U njima je bilo 10 nepoznatih ljudi. Jedan od njih je pucao, ali pogodio je samo jednom, nakon čega je grupa nestala-, piše izvor.

Od mesta gde se pucalo, do ukrajinskog Očakova ima oko 140 kilometara vodenim putem, što bi gliserom moglo da se pređe za tri do četiri sata. Jedna od verzija koju predlaže izvor, tj. razlog napada može da bude „pokušaj da se napravi predstava sa ukrajinskom zastavom na Krimu-, s obzirom na to da Ukrajina danas slavi Dan nezavisnosti.

Podsetimo, Krim se već nekoliko meseci unazad navodi kao primarni cilj velike ukrajinske kontraofanzive, a u proteklom periodu napadi na njega su postali učestali.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter