Izvor: Alo.rs
29.11.2023 u 14:43
0

DRAMA U IZRAELU NE JENJAVA: Lider kibuca koje je Hamas pokidao – odbili Netanjahua

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu sastaće se sa liderima zajednica koje žive u blizini Pojasa Gaze koje su devastirane 7. oktobra, ali najmanje dva pozvana kibuca, Beri i Nir Oz, odbijaju da pošalju svoje predstavnike.

ISPOVEST OCA KOJI JE MISLIO DA MU JE ĆERKA MRTVA: Pitao je koliko misli da je bila talac Hamasa, odgovorila šapatom – ŠOK

Zajednice kritikuju izraelskog premijera što će se sa njima sastati tek sada, skoro dva meseca nakon razornog napada i što je odlučio da razgovara samo sa rukovodstvom kibuca, a ne sa celim zajednicama, preneo je „Tajms of Izrael“.

Kibuc Beri navodi da ne bojkotuje sastanak sam po sebi, već umesto toga poziva izraelskog premijera da poseti kibuc, prenosi Kanal 12.

„Ukoliko premijer želi da dođe u kibuc Beri, da se sastane sa upravom kibuca i članovima kibuca, sagleda zločine počinjene 7. oktobra i razgovara o planovima za sanaciju Berija, mi ćemo biti srećni da ga ugostimo po prethodnom dogovoru i bez komunikacionog tima“, navodi se u saopštenju kibuca, prenosi sajt Vala.

Osnat Peri, sekretar kibuca Nir Oz rekao je da su oni predložili izraelskom premijeru da se sastane sa svim stanovnicima kibuca, decom, roditeljima, porodicama koje su preživele strašni masakr 7. oktobra.

Hamas je napao Izrael 7. oktobra, ubivši oko 1.200 ljudi i zarobivši oko 240 talaca.

Kao odgovor na taj napad, Izrael je bombardovao Pojas Gaze i pokrenuo kopnenu ofanzivu na severu enklave.

Oko 14.800 Palestinaca je ubijeno, kažu zdravstvene vlasti u Gazi, a stotine hiljada je raseljeno.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter