Izvor: HappyBSC
31.05.2022 u 21:36
0

Emisija „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY: Zelenski ide gubitnički, do poslednjeg Ukrajinca, Rusija dobrovoljno brani slobodu čitavog čovečanstva, Evropa ne radi u svom interesu!

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o ukrajinskoj krizi i 97. danu ruske Specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Naši sagovornici na ovu temu bili su: Boško Obradović, predsednik srpskog pokreta „Dveri“, dr Dragan Petrović, naučni savetnik Instituta za Međunarodnu politiku, Dragan Stanojević predsednik pokreta „ROD“, a u emisiju uključio se i politikolog Aleksandar Pavić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Dr Dragan Petrović otkrio je svoje viđenje situacije u Ukrajini i svoja očekivanja kako će se ovaj sukob dalje razvijati.

„Ako je stvarno pao Severodonjeck, na šta ukazuju mnogi podatci, mislim da polako ruska strana napreduje ka centralnoj pobedi koja bi dovela čitav proces intervencije do jednog proplanka. Mi koji se bavimo time možemo samo dotle da vidimo razvoj situacije, sve ostalo je maglovito. To znači da posle se može ići, na levom krilu na pad Nikolajeva i da se opkoli Odesa, ona se neće zbog istorijskih okolnosti i arhitektonskih stvari napadati i onda se spaja sa Tiraspoljem, a gore na severu se ide na opkoljavanje Harkova. Tu dolazi do završetka te prve faze, može se ići ka Zaporožju, ka Dnjepropetrovsku i tu se krije mogućnost da se prvi put javno može tražiti procep u zvaničnom Kijevu. Do tog trenutka svi moraju da slede predsednika Volodimira Zelenskog. On očigledno ide gubitnički, do poslednjeg Ukrajinca, za račun SAD-a i duboke države. On dan-danas traži da se Rusi povuku sa Krima da bi počeli pregovori, to je nerealno. Mi idemo polako ka završetku prvog čina koji bi ovom dinamikom mogao da bude okončan za dva meseca“, smatra Petrović

Političar Boško Obradović naglasio je da je Moskva u jednom trenutku morala da povuče crtu, ili da se vrati u vreme Borisa Ljeljcina kada je Zapad komandovao Moskvom.

„Ja bih se usudio reći da Rusija u ovom trenutku dobrovoljno brani slobodu čitavog čovečanstva. To je možda zapravo i najdublja poenta onoga što se dešava u Ukrajini. Decenijama je trajao osvajački NATO pohod ka istoku i on je u ovom trenutku zaustavljen na području Ukrajine i čovečanstvo počinje polako da sagledava šta se zapravo dešavalo još od bombardovanja Republike Srpske 1995, pa NATO bombardovanja SRJ 1999, intervencija u Iraku, Siriji i sve drugo što smo imali prilike da vidimo u prethodnom periodu. Ono što je moj prvi utisak kada se govori o ukrajinskoj krizi i ovom ratnom sukobu, koji je za nas Srbe jedna velika tragedija jer se radi o dva nama bliska pravoslavna, slovenska naroda i mi bismo najviše voleli da ovog rata nema ali u svim analizama kada govorimo o mainstream medijima u Evropi, izbegava se da se pomene uloga NATO pakta u tome i stalno se govori o sukobu Rusije i Ukrajine. Ovo nije sukob Rusije i Ukrajine, ovo je sukob Rusije i NATO-a. Ovo je pokušaj Rusije da konačno zaustavi taj NATO osvajački pohod na istok. Nije Ukrajina sledeća za NATO, za NATO je sledeća Moskva. Rusija nije imala više kud da se povlači jer sledeća intervencija NATO-a bila bi u Moskvi. Rusija je ovde na neki način bila prisiljena da reaguje i da konačno zaustavi te NATO ideje opkoljavanja Rusije i izlaska na njene granice i usmeravanja oružija ka Rusiji. Prosto je bilo pitanje samo trenutka kada je morala Rusija reagovati, ili bi joj se dogodilo ono što se dogodilo Ukrajini pre nekoliko godina. Jedna obojena revolucija, ili neka druga revolucija, koja bi onda tamo postavila prozapadni režim kao devedesetih u vreme Borisa Ljeljcina. Rusija je mogla da bira da li će se vratiti u vreme Borisa Ljeljcina gde će Zapad komandovati Moskvom ili da u nekom trenutku povuče crtu“,

UPOZORENJE IZ EVROPE Ursula fon der Lajen pozvala partnere da ne ograničavaju globalnu trgovnu kada je reč o poljoprivredniom prozvodima!

Dragan Stanojević govorio je o svom prisustvu na Evroazijskom ekonomskom forumu i konferenciji gde je bilo reči o dijalogu civilizacija.

„To je bila konferencija „Evroazija, dijalog civilizacija“ i Evroazijski ekonomski forum, na kome se obraćao i predsednik Vladimir Putin. Ja sam tamo bio kao jedini pojedinac sa Balkana i ono što je vrlo interesantno je pokušaj analiziranja moguće alternative i saradnje nekih novih civilizacijskih rešenja. Ono što smo mogli da čujemo je da se većina sveta orjentiše prema zapadnim civilizacijama, kao da druge civilizacije ne postoje. Upravo je taj evroazijski dijalog, koji se tamo sastajao, pokazao da razmišljamo šablonski, da smo u zabludi i da razmišljamo u stereotipima, jer postoje i civilizacije koje su mnogo veće i mnogo ozbiljnije. Evo na tom forumu, organizator je rekao da su tu predstavnici četiri milijarde ljudi. Bio je tamo i predstavnik Kine, ambasador Indije, Pakistana, Sirije i tako dalje, predstavnici mnogih država koji su govorili o svim ovim dešavanjima i koji su svi kao jedan davali podršku Ruskoj Federaciji. Čak je i kineski ambasador rekao da su oni svesni da je ovo jedan globalni sukob, da je Ukrajina iskorišćena u ovom sukobu i oni su predložili jednu alternativu, da mora da se stvara novi vid saradnje civilizacija jer dijalog na Zapadu ne postoji“, rekao je Stanojević.

On je ukratko opisao utiske sa pomenutog foruma.

„Imajući u vidu deklaraciju koja je sažeta i koja je rezultat te konferencije i obraćanje samog Putina i svih tih zvaničnika govori o tome. To je ogroman potencijal, ne samo ekonomski, politički, vojni, ljudski itd. Smisao je u tome da su predstavnici svih tih naroda govorili da mi treba da vodimo dijalog civilizacija, da očuvamo ono što mi imamo vredno, da očuvamo ono što su naše vrednosti, a ne da nam se nameću strane vrednosti koje su tuđe našem narodu, našoj kulturi, našoj civilizaciji. Da svako ostane pri svome. U sali su sedeli predstavnici 100 nacija u svojoj tradicionalnoj odeći, znate kakva je to scena. To nisam nigde doživeo, a posebno ne na Zapadu, da imate predstavnike svih tih nacija koji svi govore kao jedan“, dodao je Stanojević.

Politikolog Aleksandar Pavić složio se sa stavom da Evropa ne donosi odluke u svom interesu, a dodao je da u Evropskoj uniji još uvek ne razumeju šta su zapravo njihovi interesi.

„Evropa ne radi u svom interesu i između ostalog to pokazuju dijametralno suprotne izjave u dva-tri dana. Od Ursule fon der Lajen koja je prvo rekla da Evropa treba da nastavi da kupuje rusku naftu, zbog toga što, ako je ne bude kupovala, Rusi će moći da je prodaju po višoj ceni i tako finansiraju rat. Borelj danas kaže da je sjajno što Evropska unija neće kupovati više rusku naftu jer će to uskratiti novac ruskom budžetu. Čekajte, o čemu se ovde radi? Tu se definitivno vidi da oni ne znaju šta je njihov interes. Lideri koji donose ove odluke, to nisu izabrani lideri. Niko nije pitao nikoga u Evropskoj uniji, da li želi da se odrekne jeftinih i sigurnih ruskih energenata, kao što niko neće pitati građane Švedske i Finske da li oni žele da uđu u NATO. Ovo je stvarno jedno novo silovanje Evrope, kao u antičko vreme, kao u mitovima, izgleda da se mit opet pretvorio u stvarnost. Mi imamo jedan jako agresivan rat koji dolazi iz anglo-američkih centara moći protiv Rusije i još više protiv Evroazije, a isto tako mora da se kaže protiv čoveka. Taj drugi segment koji se vodi iz Davosa, jer elite Davosa su preuzele vlast u celom političkom Zapadu, oni ovde rade više stvari. Prvo, vode rat protiv geopolitičkog konkurenta, tj. konkurenata Rusije i Kine, protiv multipolarnog sveta, ali isto tako vode boj protiv takozvanih fosilnih goriva jer je njima neverovatno stalo da sprovedu „zelenu agendu“ za taj jedan totalitarni sistem koji oni žele da uvedu. Čujemo od tih lidera da: „ljudi treba da budu spremni da podnesu i žrtve“. Ovo je mnogo veća priča od samog rata u Ukrajini. Ovo je borba za budućnost sveta“, rekao je Pavić.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter