Izvor: Tanjug
24.07.2023 u 19:26
0

ERDOGAN PORUČIO: „U oktobru ćemo razmotriti kandidaturu Švedske za ulazak u NATO“

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da će parlament te zemlje u oktobru razmotriti zahtev Švedske za članstvo u NATO.

„Kada parlament nastavi sa radom (u oktobru posle letnje pauze), uradićemo sve što je potrebno, a poslanici će razmotriti zahtev Švedske. Konačna odluka je na poslanicima“, rekao je Erdogan u obraćanju posle sednice kabineta.

On je istakao da je Ankara spremna da sve probleme rešava dijalogom.

ERDOGAN I DALJE PROTIV ŠVEDSKE U NATO SAVEZU: Tvrdi da podržavaju teroriste!

Erdogan je rekao da je sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim tokom posete Istanbulu razgovarao o načinima rešavanja sukoba u Ukrajini.

„Ugostio sam 7. jula predsednika Ukrajine Zelenskog i sa njim razgovarao o aktuelnim pitanjima. Razmenili smo stavove o okončanju rata, koji traje više od 500 dana“, rekao je Erdogan u obraćanju naciji posle sednice vlade.

On je naveo da je Ankara spremna da doprinese rešavanju sukoba.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter