Izvor: BSC HAPPY/AGENCIJE
18.09.2023 u 18:35
0

ERDOGAN SE SASTAO SA MASKOM: Evo šta je predsednik Turske tražio od vlasnika kompanije „Tesla“

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan zatražio je od izvršnog direktora kompanije „Tesla“ Ilona Maska da izgradi fabriku u Turskoj, saopštila je danas turska Uprava za komunikacije.

Prema istom izvoru, Mask je rekao da mnogi turski dobavljači već sarađuju s „Teslom“ i da je Turska među najvažnijim kandidatima za sledeću fabriku tog proizvođača električnih automobila.

Erdogan i Mask su razgovarali u Turskoj kući, soliteru blizu Ujedinjenih nacija u Njujorku, javila je turska agencija Anadolija.

KINA BESNA NA BERBOKOVU: Šefica nemačke diplamatije Sija ubrojila među diktatore

Erdogan je doputovao u SAD, gde će učestvovati na 78. sednici Generalne skupštine UN.

Erdogan je, kako je saopštila turska Uprava za komunikacije, na sastanku sa Maskom takođe rekao da je Ankara otvorena za saradnju na polju veštačke inteligencije i oko Starlinka.

Prema istom izvoru, Mask je rekao da „SpejsX“ želi da sarađuje s turskim vlastima da bi dobili dozvolu kako bi satelitske usluge Starlinka bile dostupne Turskoj, preneo je Rojters.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter