Izvor: Tanjug
03.05.2022 u 20:37
0

Francuski predsednik je duboko zabrinut zbog situacije u Marijupolju zatražio od Putina da podstakne dalju evakuaciju iz fabrike

Francuski predsednik Emanuel Makron je danas tokom telefonskog razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom izrazio zabrinutost zbog situacije u Marijupolju i Donbasu, na istoku Ukrajine, i zatražio od Moskve da dozvoli evakuaciju iz čeličane Azovstalj, navodi se u saopštenju Jelisejske palate.

„Francuski lider je izrazio duboku zabrinutost zbog situacije u Marijupolju i Donbasu i zatražio od Rusije da podstakne dalju evakuaciju iz fabrike Azovstalj, koja je započela poslednjih dana“, saopštilo je francusko predsedništvo, prenosi TAS S.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Makron je istakao važnost koordinacije sa humanitarnim organizacijama i dozvole evakuisanima da biraju mesto boravka u skladu sa međunarodnim humanitarnim pravom.
Francuski predsednik je, kako se navodi, „još jednom istakao teške posledice” ukrajinskog sukoba.

Ruske snage deportovale su blizu 40.000 ljudi iz Marijupolja ili samoproglašenu Donjecku Narodnu Republiku

On je, kažu, zatražio od Rusije da deluje u skladu sa svojom odgovornošću stalnog člana Saveta bezbednosti UN.
Francuski predsednik je u telefonskom razgovoru sa Putinom izrazio spremnost da sarađuje sa međunarodnim organizacijama i pomogne ukidanju ruskog embarga na izvoz ukrajinske hrane preko Crnog mora, saopšteno je danas iz Jelisejske palate.
TAS S je ppreneo da je telefonski razgovor Makrona i Putina trajao duže od dva sata,a ovo je prvi razgovor dvojice lidera otkako je Makron ponovo izabran za predsednika Francuske 24. aprila.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter