Izvor:
15.02.2024 u 17:22
0

GAĐAN TRŽNI CENTAR U BELGORODU, LJUDI ZATRPANI U RUŠEVINAMA: Rakete pale na stadion i tržni centar, šestoro poginulo

Šest osoba, uključujući jednogodišnju devojčicu, poginulo je u ukrajinskom raketnom napadu na grad Belgorod na jugu Rusije, potvrdio je regionalni guverner Vjačeslav Gladkov.

Još sedamnaest osoba, među kojima četvoro dece, hospitalizovano je sa povredama, a šestoro je u teškom stanju, rekao je Gladkov i dodao da je dvoje dece već pušteno na ambulantno lečenje.

„Svi tugujemo sa porodicama i prijateljima žrtava“, napisao je Gladkov na Telegramu.

„Želim da izrazim iskreno saučešće, shvatajući da ne postoje reči koje mogu utešiti ovu tugu“, rekao je on.

Belgorod je najbliži veći ruski grad na granici sa Ukrajinom. Grad i okolna bili su pod čestim napadima od februara 2022. godine kada je Rusija poslala snage u Ukrajinu.

Rusko ministarstvo zdravlja saopštilo je da je poslalo tim medicinskih specijalista iz federalnih centara u Belgorod.

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova nazvala je te događaje „terorističkim aktom kijevskog režima“ na Telegramu i rekla da će Rusija izneti slučaj Savetu bezbednosti UN.

Iz Kijeva nije bilo komentara o napadima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter