Izvor: Happy BSC
17.12.2022 u 22:39
0

General Mitar Kovač u emisiji „AKTUELNOSTI“: „Šta je sada budućnost ukrajinskih oružanih snaga? Nema je!“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 296. dan rata u Ukrajini. Naši gosti, sa kojima smo razgovarali o najnovijim dešavanjima povezanim sa ovim sukobom, bili su: general Mitar Kovač, politikolog Aleksandar Pavić i novinar Siniša Ljepojević.

General Mitar Kovač izjavio je da se podrška ukrajinskom predsedniku Volodimir Zelenskom kruni i da o tome svedoče brojni primeri.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

“Mislim da Zelenski govori mišljenje kolektivnog Zapada. On nekad iskoči iz tog konteksta pa kaže nešto sa čim se ne slažu vodeće sile Zapada ali generalno, ovaj deo koji se odnosi na pregovore sa Rusijom to jeste stanovište Zapada. Da Ukrajina može dugo izdržati, da drži potčinjenim svoj narod iz socijalnih i drugih razloga, mada kolektivno je narod pripreman da brani “svoju otadžbinu” posebno od 2014. godine i zaista dobar deo naroda, posebno u zapadnom delu stoji iza njega. Međutim, kruni se njegova podrška, to vidimo i kada se govori o iseljenju Kijeva, iseljavanju drugih većih gradova, kako bi rešili problem smrzavanja i druge probleme vezane za nestanke energenata“, izjavio je general.

On je rekao i da misli da će Rusija u narednom periodu pojačati i kontnuirano držati u opasnosti njegov režim jer neće dozvoliti da se on konsoliduje.

Aleksandar Pavić u emisiji „AKTUELNOSTI“: „Dokle god je Putin na vlasti u Moskvi opšti stav zapadnih medija prema Rusiji se neće menjati!“

„Mislim da će Rusija u narednom periodu pojačati i kontnuirano držati u opasnosti njegov režim jer neće dozvoliti da se on konsoliduje, da proglašava svoje neviđene pobede kao što je činio u minulom vremenu. I Zapad traga za tim gde će Rusija krenuti u nekom zimskom periodu sa ovih 200.000 vojnika, Sigurno da neće dozvoliti da ovo vreme procuri samo od sebe da protekne  bez nekog operativnog, značajnog, vojničkog rezultata, koji će uticati na volju Zapada i ali i na volju Ukrajine da traži rešenje“, dodao je Kovač.

General je kazao i da sumnja da će garnitra oko Zelenskog pregovarati sa Rusijom.

„Lično mislim da ova garnitra oko samog Zelenskog, teško da će biti ta koja će pregovarati sa Rusijom. Da sigurno vojni porazi u nekim narednim dejstvima primoraće i narod da traži smenu takvog rukovodstva i pitanje je ko će činiti to rukovodstvo: da li neka elita iz političkih partija, ili vojno-politička elita koja ne može više da prati ovaj sukob na ovakav način i da laže sopstcveni narod… Tako ja cenim negde razvoj događaja, a pitanje je zaista kako će u januaru i februaru Rusija iskoristiti tu mogućnost“, smatra Kovač.

„AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY Siniša Ljepojević: „Ovo vreme je, mnogo brže nego što se očekivalo, donelo neke suštinske političke promene i razotkrilo prave namere…“

Kovač je predvideo da će ukrajinski borci u sve većim brojevima tražiti odgovornost političkog i vojnog rukovodstva za situaciju u kojoj se nalaze.

“U moralnom smislu, veliki je problem ukrajinskih oružanih snaga kada znaju se smrzavaju njihovi bližnji u različitim delovima Ukrajine, što bliži članovi porodica, što njihov narod ili lokalna sredina. Negde su im misli sigurno i tamo odlutale u raznim vremenskim perioda kada su slobodni od bitke i boja. Što se tiče vremenskih uslova, to je jedan narod naviknut na takve uslove života, u tom smislu nije prednost ni na čijoj stran, ali ovde je sve izglednije prednost na ruskoj strani u smislu mobilisane vojske koja je obučena. To je već strategijska grupacija koja može uraditi ono što poželi,  ono što već bude ustanovilo, odredilo i naredilo političko rukovodstvo. Tako da vidimo da ukrajinske oružane snage nemaju tu ofanzivnu moć, da negde 10.000 do 15.000 Poljaka ratuje u njihovim redovima, tu je dosta i plaćenika. Crpi se energija i tih svih demografskih potencijala u samoj Ukrajini. Ljudi beže bezobzirno da izbegnu vojnu obavezu, da ih upućuju vani da se obučavaju na zapadnim sistemima i da ponovo dođu na liniju fronta, na ratište, gde im je velika verovatnoća da će izgubiti glavu. Šta je sada budućnost ukrajinskih oružanih snaga? Nema je! Vidimo često na mrežama izjave njihovih zarobljenih boraca, pa i onih koji nisu zarobljeni, da će doći u Kijev da potraže odgovornost političkog pa i vojnog rukovodstva za situaciju u kojoj se nalaze. Mislim da će takvo viđenje boraca biti sve više zastupljeno u narednim mesecima stradanja i poraza koji ih čekaju”, zaključio je general.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter