Izvor: Sputnjik
06.09.2022 u 16:57
0

IAEA OBJAVILA IZVEŠTAJ O ZAPOROŠKOJ NUKLEARKI: „Prekinuti granatiranje i uspostaviti zaštićenu zonu“

Međunarodna agencija za atomsku energiju, čiji su eksperti nedavno posetili Zaporošku nuklearnu elektranu, objavili su izveštaj u kojem se poziva da se prekine sa granatiranjem nuklearke i da se uspostavi zaštićena zona oko objekta.

Direktor IAEA Rafael Grosi saopštio kada planira da objavi izveštaj o radu misije u Zaporoškoj nuklearnoj stanici!

Kako se ističe u izveštaju, neophodan je sporazum svih strana o stvaranju zaštićene zone oko nuklearke kako bi se izbegla oštećenja objekta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Međunarodna agencija za nuklearnu energiju preporučuje da se odmah prekine sa granatiranjem nuklearke i okoline da bi se izbegla dalja šteta i da bi se osigurala bezbednost za zaposlene i fizički integritet objekta u cilju bezbednog i pouzdanog funkcionisanja – navodi se u izveštaju.

Iako projektili koji se ispaljuju nisu doveli do vanredne situacije, granatiranje neprekidno ugrožava nuklearnu bezbednost, uz potencijalni uticaj na kritične funkcije nuklearke što može da ima i radiološke posledice, ističe se u dokumentu.

Misija IAEA, na čijem je čelu bi direktor Rafael Grosi, posetila je prošle nedelje Zaporošku nuklearku koja je pod kontrolom ruskih snaga. Ruska strana pružila im je na uvid sve potrebne informacije.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter