Izvor: Sputnjik
06.09.2022 u 16:36
0

SVET JE UMORAN OD DVOSTRUKIH STANDARDA SAD! Volodin: „Amerika nameće neravnopravne uslove u svim oblastima saradnje“

Svet je umoran od dvostrukih standarda Vašingtona i toga što Sjedinjene Američke Države nameću neravnopravne uslove u svim oblastima saradnje, izjavio je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin na osmom Parlamentarnom forumu BRIKS, održanom u onlajn režimu.

Predsednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin izjavio je da ukrajinskim nacistima treba javno suditi i da to svi čekaju!

– Svet se umorio od dvostrukih standarda Amerike, od nametanja neravnopravnih i nepovoljnih uslova saradnje u svim oblastima: ekonomiji, naprednim tehnologijama, bezbednosti – izjavio je Volodin.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Globalnom trgovinskom sistemu potrebna dedolarizacija

Pored toga, on je istakao da Rusija podržava povećanje udela nacionalnih valuta u finansijskim obračunima među zemljama BRIKS, a globalnom trgovinskom sistemu potrebna je dedolarizacija.

Prema njegovim rečima, to će doprineti ne samo demokratizaciji međunarodnog trgovinskog sistema i povećanju uloge zemalja u razvoju, već i održivosti.

Postupci SAD dovode u pitanje međunarodno pravo. 

Volodin je takođe pozvao parlamente članica organizacije da zajedno traže opšte pristupe rešavanju problema strateške stabilnosti u borbi protiv savremenih pretnji i izazova.

– Danas svi postaju svedoci razaranja međunarodnog pravnog sistema – ocenio je parlamentarac.

On je zaključio da je primena nelegitimnih sankcija od strane Vašingtona, ignorisanje temeljnih principa nemešanja u unutrašnje stvari suverenih država, kao i odustajanje od sporazuma u bezbednosnoj sferi, dovode u sumnju opštepriznate norme međunarodnog prava, utvrđene Poveljom Ujedinjenih nacija.

– U svetu raste potražnja za formiranjem pravednije i demokratskije arhitekture međunarodnih odnosa, koja treba da bude zasnovana na politici nezavisnih država – istakao je Volodin. 

Osmi Parlamentarni forum BRIKS održava se danas u onlajn režimu. Ove godine predsedavajuća forumom je Kina. Sa ruske strane učestvuju predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin i predsednica Saveta Federacije Valentina Matvijenko, kao i parlamentarci.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter