Izvor: alo
14.04.2024 u 10:04
2

IRAN JE TEK POČEO! OVA ZEMLJA JE SLEDEĆA, ZASLUŽENA OSVETA IH ČEKA: Saveznici Irana sjedinjeni u cilju, Izreal mora da plati!

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obećao je da će njegova zemlja ostvariti pobedu nakon što je vojska saopštila da je oborila skoro sve od više od 300 dronova i projektila koje je lansirao Iran u oštroj eskalaciji sukoba na Bliskom istoku.

Napad Teherana kasno sinoć, pokrenut nakon izraelskog vazdušnog napada na kompleks iranske ambasade u Damasku 1. aprila u kojem su ubijeni oficiri elitnog Korpusa garde Islamske revolucije, povećao je pretnju šireg regionalnog sukoba.

Iran se oslanja na napade saveznika u regionu na izraelske i američke mete kako bi pokazao podršku palestinskoj militantnoj grupi Hamas u ratu u Gazi, koja ne pokazuje znake popuštanja uprkos brojnim naporima posredovanja.

Presreli smo, odbili, zajedno ćemo pobediti – objavio je Netanjahu na društvenoj mreži Iks.

Izraelski zvaničnik: Sledi značajan odgovor

 

SIRSKI PRIZNAO! UKRAJINA NEMA ŠANSE: Upozorenje celom Ukrajinskom narodu, nema laži, nema prevare!

 

Izraelska vojska saopštila je da su njene oružane snage oborile više od 99 odsto iranskih dronova i projektila i da razgovaraju o daljim opcijama. Izraelska televizija Kanal 12 citirala je neimenovanog izraelskog zvaničnika koji je rekao da će biti „značajnog odgovora“ na napad.

Iran je upozorio da će u tom slučaju odgovor biti još jači nego večeras i upozorio Vašington da će, u slučaju njegove podrške Izraelu, mete biti američke baze u regionu.

Rat u Gazi, koji je počeo napadom Hamasa na Izrael 7. oktobra, pojačao je tenzije u regionu, proširivši se na frontove sa Libanom i Sirijom. i privlačenje vatre dugog dometa na izraelske ciljeve čak iz Jemena i Iraka. Iranska novinska agencija Fars citirala je izvor koji je rekao da Teheran pomno prati Jordan, koji bi mogao da postane sledeća meta u slučaju bilo kakvih poteza podrške Izraelu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “IRAN JE TEK POČEO! OVA ZEMLJA JE SLEDEĆA, ZASLUŽENA OSVETA IH ČEKA: Saveznici Irana sjedinjeni u cilju, Izreal mora da plati!”

  1. Predhodno je napadom na konzulat Izrael napao Iran, pa se sada pravi ista teorija kao sa Ukrajinom, da se zanemari osam godina napada na ruski narod.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter