Izvor: BSC HAPPY/TANJUG
08.08.2023 u 19:57
0

IZRAEL PRETI da će u slučaju rata sa Hezbolahom, Liban vratiti u KAMENO DOBA

Posle višenedeljnih pograničnih sukoba sa šiitskom grupom Hezbolah koja je aktivna u Libanu, Izrael je danas zapretio da će „Liban vratiti u kameno doba“ u slučaju bilo kakavog rata protiv Hezbolaha.

„Nemojte da pogrešite. Mi ne želimo rat, ali smo spremni da zaštitimo naše civile, naše vojnike i naš suverenitet“, poručio je libanskom Hezbolahu izraelski ministar odbrane Joav Galan.

Od poslednjeg oružanog sukoba između Izraela i Hezbolaha 2006. godine ovakve poruke šalju obe strane. Međutim, retorika je zaoštrena od bombaškog napada na jednoj izraelskoj saobraćajnici u martu za koji je Izrael okrivio infiltratora iz Hezbolaha iako ova libanska paravojna grupa nije preuzela odgovornost za taj napad.

Poslednjih nedelja došlo je do prekograničnih sukoba u kojima su učestvovali libanski civili, najmanje jedna grupa operativaca Hezbolaha i izraelske trupe.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter