Izvor: EURONEWS.rs
08.08.2023 u 19:56
0

DA LI MU OKREĆU LEĐA? Evropska unija nije nadležna za bezbednosne garancije Ukrajini

Evropska unija ne može da pruži bezbednosne garancije Ukrajini jer to nije u njenoj nadležnosti, rekao je danas portparol EU za spoljne poslove i bezbednost Peter Stano.

HOĆE LI BITI PROMENA U POLJSKOJ? Predsednik raspisao parlamentarne izbore

-Mi nismo bezbednosna organizacija, tako da su razgovori o bezbednosnim garancijama razgovori za NATO i za pojedinačne zemlje, ali ne i za EU ​​kao organizaciju“-, rekao je on na brifingu za novinare u Briselu.

Dodao je da EU podržava Kijev u nekoliko oblasti, uključujući vojnu, što se, kako je rekao, ogleda u slanju oružja kako bi se Ukrajina branila od ruske agresije, ali da kada je reč o bezbednosnim garancijama, njih može samo da podrži.

„To je na zemljama članicama koje mogu da pruže tu vrstu garancija“, rekao je Stano.Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski zatražio je ranije bezbednosne garancije od NATO-a i zapadnih partnera za svoju zemlju.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter