Izvor: tanjug
22.08.2021 u 22:24
0

IZRAEL: Treća doza fajzerove vakcine daje bolju zaštitu osobama starijim od 60 godina!

Treća doza Fajzerove vakcine protiv kovida-19 značajno je poboljšala zaštitu od infekcije korona virusom i ozbiljnih pratećih oboljenja kod ljudi starijih od 60 godina, pokazuju rezultati istraživanja koje je danas objavilo Ministarstvo zdravlja Izraela.

Rezultati su predstavljeni na panel diskusiji stručnjaka za imunizaciju i postavljeni na veb stranicu ministarstva, iako nisu objavljeni svi detalji studije, preneli su mediji.

Ovi nalazi se podudaraju sa podacima koje je prošle nedelje objavila kuća za zdravstveno osiguranje ““Makabi““, jedna od organizacija koje sprovode vakcinaciju i bore se da obuzdaju širenje delta varijante korone.

VAŽNO:

VUČIĆ SE OBRATIO GRAĐANIMA: „Čuvaćemo našu zemlju, slobodu i samostalnost“

SRPKINJA IZ KABULA PORUČILA: Mi polećemo!

CETINJE: Zavšen protest protiv ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru!

NAGLI PREOKRET: Menja se temperatura!

Izrael je 30. jula počeo da administrira treću dozu vakcine za građane starije od 60 godina, a pre nekoliko dana starosna granica za dobijanje treće doze pomerena je na one starosti 40 godina i više, uključujući trudnice, nastavnike i zdravstvene radnike.

Treća doza vakcine se daju samo onima koji su primili drugu dozu pre najmanje pet meseci.

Deset dana nakon prijema treće doze vakcine stvara se pet do šest puta veća zaštita od komplikacija i teške kliničke slike kod starijih od 60 godina, navodi se u studiji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter