Izvor: Kurir.rs
01.05.2023 u 19:24
3

NE ODUSTAJE OD RUSKE MISIJE: Prigožin iznova apeluje na Ministarstvo odbrane da poveća pošiljke municije

Prigožin se često sukobljavao sa zvaničnom Moskvom optužujući vojni establišment da pruža nedovoljnu podršku borcima Vagnera u borbenim operacijama, podseća Rojters.

Šef privatne paravojne organizacije Vagner Jevgenij Prigožin danas je ponovo uputio apel ruskom Ministarstvu odbrane da poveća pošiljke municije ljudima koji se bore da zauzmu grad Bahmut u istočnoj Ukrajini.

BAHMUT SAMO ŠTO NIJE PAO! Prigožin javlja o novom uspehu VAGNEROVACA!

U video snimku koji je objavio na svom Telegram kanalu, Prigožin je ukazao da je za borbene operacije svakodnevno potrebno najmanje 300 tona artiljerijske municije, preneo je Rojters. „Trista tona dnevno je 10 teretnih kontejnera i to nije mnogo.

Ali nama se šalje oko trećina ove količine“, poručio je Prigožin dok je pregledao sanduke sa pešadijskim naoružanjem u skladištu za koje je rekao da se nalazi severoistočno od Bakhmuta, u gradu Soledaru. Prema njegovim rečima, danas je godišnjica osnivanja Vagnera i ako je grupi suđeno da nestane, to se neće desiti zahvaljujući ukrajinskoj vojsci ili NATO, već zbog „naših domaćih birokratskih kopiladi“.

Bahmut, koji je pre izbijanja sukoba imao više od 70.000 stanovnika, gotovo da je sravnjen sa zemljom nakon višemesečnih granatiranja, raketiranja i gradskih borbi između ruskih i ukrajinskih vojnika.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “NE ODUSTAJE OD RUSKE MISIJE: Prigožin iznova apeluje na Ministarstvo odbrane da poveća pošiljke municije”

  1. Samo da ne bude kao sa Slobom , kreni, stani, kreni stani,tamo vamo, pa dokle smo dosli , usled takvog stava gde smo neosnovano i bez dozvole bomardovani imamo Srbe svugde , mogli bi da se nazovemo Sjedinjene Srpske zemlje , zato nema pregovaranja ispod zita a da Prigozin ne zna . Nego sada ce privatnu vojsku da osnuje i onaj drugi borac iz Cecenije gospodin Kadirov koji ce se boriti za ugnjetene po svetu koji usled ugenjetavnja , ucenjivanja, manipulisanja, namestanja vestackih predsednika i vlada , a posle pljackanja ne mogu takve drzave da stanu na svoje noge i ne mogu da raspolazu sa svojim prirodnim bogatstvima i lepotama i kod nas bi trebao da se promeni Zakon u vezi izdaje drzave ali i u svakoj drugoj drzavi u svetu koja drzi do sebe i svojih resursa . Dobro su to uradili Rusi .

    2
    1
    Odgovori
    • AUUUU SRBI SU IZGUBILI OD NAS SVIJU RAT JOS DA SMO IMALI ORUZJE AUUUU TEK BI VIDJELI KAKO MUSA DERE JARCA 😂😂😂😂😂

      0
      0
      Odgovori
    • CICKA CICKA EEEE DA SMO MI IMALI ORUZJA LETILIBI
      SRBI TRAKTORIMA DO SRBIJE
      A SLOBA DADE KOSOVO ALBANCIMA A NIKAD SE NEZNA KO MOZE U RATU POBJEDITI

      0
      0
      Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter