Izvor: Tanjug
19.04.2023 u 08:49
0

JUN PROMENIO MIŠLJENJE NAKON GODINU DANA: Južna Koreja spremna da pošalje oružje Ukrajini

Južna Koreja bi mogla da, osim humanitarne i ekonomske pomoći, proširi svoju podršku Ukrajini ako tamo dođe do napada civila velikih razmera, saopštio je predsednik Jun Suk-jol.

Uoči zvanične posete Vašingtonu sledeće nedelje, Jun je rekao da njegova vlada istražuje načine da pomogne u odbrani i obnovi Ukrajine, baš kao što je Južna Koreja dobila međunarodnu pomoć tokom Korejskog rata 1950-53.

– Ako postoji situacija koju međunarodna zajednica ne može da toleriše, kao što je napad velikih razmera na civile, masakr ili ozbiljno kršenje pravila rata, možda će nam biti teško da insistiramo samo na humanitarnoj ili finansijskoj podršci, rekao je Jun.

KRV, ŠOK I SMRT: Ukrajinski vojnici razbijeni beže nakon Vagnerovog napada (VIDEO)

To je prvi put da je Seul pokazao spremnost da pošalje oružje Ukrajini, više od godinu dana nakon što je isključio mogućnost takve podrške.

– Verujem da ne može biti ograničenja u obimu podrške za odbranu i obnovu zemlje koja je nezakonito napadnuta i po međunarodnom i domaćem pravu, rekao je Jun.

On je još naveo da će Seul “ u skladu s odnosom koji ima sa stranama uključenim u rat i dešavanjima na bojnom polju preduzeti najprikladnije mere“.

Jun treba da poseti Vašington sledeće nedelje i da se sastane sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom povodom 70. godišnjice saveza dve zemlje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter