Izvor: Sputnik Srbija
07.07.2022 u 07:56
0

KAKAV ULOV U HERSONSKOJ OBLASTI: Ruske snage pronašle tranzitni punkt za ukrajinske diverzante i skrovište s oružjem

Ruske snage otkrile su u Hersonu i oblasti tranzitni punkt za ukrajinske diverzante, kao i skrovište sa bacačima granata, izjavio je za Sputnjik izvor u vojsci.

„U privatnoj napuštenoj kući u Hersonu na zahtev ukrajinskih graničara organizovano je skrovište sa oružjem, koje je zarobljenik isporučio iz sela Parutino u Nikolajevskoj oblasti preko vode za sedam hiljada grivni za naknadno prebacivanje diverzantima koji nikada nisu ni stupili u kontakt“, rekao je izvor agencije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Skrovište je pronađeno tokom istrage i u njemu su pronađeni bacači granata RMG, RPG-22 i RŠG; 17 granata F-1, dve granate RGD-5; sedam fitilja za granate; 1.854 patrone kalibra 12,7 mm, 7,62 mm i 5,45 mm; jedan automat AKSU i AKS-74 sa prikačenim podcevnim bacačem granata, kao i devet metaka za bacač granata VOG-25.

Osim toga, u selu Kujbiševo u Hersonskoj oblasti pronađen je tranzitni punkt za ukrajinske diverzante.

Od početka sukoba u Ukrajini ruske snage deaktivirale 48.694 eksplozivnih naprava u DNR i LNR

„U privatnoj kući prijatelja jednog od pritvorenika organizovan je tranzitni punkt za pripadnike diverzantsko-izviđačke grupe, gde je prethodno bilo skladišteno oružje iz skrovišta u prvoj kući u Hersonu“, objasnio je on.

Nakon pregleda lokacije i vozila u selu, ruske snage pronašle su još osam granata F-1, 12 upaljača, uniformu pripadnika obezbeđenja, Dži-Pi-Es navigator i taktički dvogled.

Ruske snage redovno pronalaze skrovišta sa oružjem i eksplozivom u Hersonskoj oblasti od trenutka preuzimanja kontrole nad regionom u martu, a osim toga, bivši pripadnici ukrajinskih snaga dobrovoljno predaju oružje i skrovišta.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter