Izvor: RT Balkan
25.09.2023 u 17:43
0

MOSKVA PRAVO U METU: Klicanje nacisti je farsa koja će se završiti tragedijom svetskih razmera

Ceo zapadni svet sada uzvikuje nacističke poklike i veliča „heroje“ koji su bili kolaboracionisti nacista jer se Zapad zaigrao sa Zelenskim, ukazuje Zaharova.

NEOBIČNI LJUBIMAC LEPE MARIJE: Čak i na intervjue Marija Zaharova ide sa svojim ljubimcem

Odavanja počasti nacisti u kanadskom parlamentu je farsa koja će se završiti tragedijom svetskih razmera, tvrdi portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova za kanal „Rusija 24“.

Ceo zapadni svet sada uzvikuje nacističke poklike i veliča „heroje“ koji su bili kolaboracionisti nacista, ukazuje Zaharova i dodaje da će to imati tragičan kraj svetskih razmera. Zapad se zaigrao sa Zelenskim, naglašava ona.

Prošlog petka, u čast posete ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, na sednicu parlamenta u Otavi bio je pozvan i 98-godišnji Jaroslav Hunka. Predsednik Donjeg doma ga je, uz aplauze publike, predstavio kao „borca za nezavisnost Ukrajine protiv Rusa tokom Drugog svetskog rata“.

Bivši vojnik je bio član zloglasne SS 1. Galicijske divizije, ozloglašene ukrajinske vojne formacije iz Drugog svetskog rata, koja je odgovorna za ubistvo hiljada Poljaka i Jevreja, podseća poljski diplomata.

Prvu galicijsku diviziju formirali su nacisti 1943, kada je Sovjetski Savez preuzeo primat na Istočnom frontu. Činilo ju je oko 80.000 dobrovoljaca, mahom Ukrajinaca, iz regiona Galicije koji je zahvatao područje današnje jugozapadne Poljske i zapadne Ukrajine.

Zloglasna jedinica je učestvovala u brutalnim operacijama širom Poljske i sovjetske Ukrajine, a optužena je za masakre i druge zločine nad poljskim, jevrejskim i ruskim stanovništvom. Crvena armija je stala na put njenim nedelima u julu 1944. Ubrzo je preimenovana u Ukrajinsku nacionalnu armiju da bi se posle pada Berlina, u maju 1945, predala zapadnim saveznicima. Nakon rata mnogi pripadnici 1. galicijske divizije su prebegli u Kanadu, gde sada postoji velika ukrajinska zajednica.

Obrativši se u parlamentu u Otavi, Zelenski je rekao da je Kanada bila na svetloj strani istorije za vreme prethodnih ratova, a potom zahvalio Trudou na nesebičnoj podršci te zemlje ukrajinskim naporima protiv Rusije.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter