Izvor: Kurir.rs
25.09.2023 u 15:57
0

DOŠAO JE KRAJ: Rusi uništili leglo stranih plaćenika i poligone ukrajinskih diverzantskih trupa

U sinoćnom napadu ruske vojske pogođena su dva skladišta ukrajinske municije, komandna i osmatračnica dve brigade Oružanih snaga Ukrajine kao i lovac ukrajinske vojske MiG-29.

Ruska vojska je sinoć nanela udar na mesta gde su bili razmešteni strani plaćenici koji se bore na strani Ukrajine u zoni Specijalne vojne operacije i gde su se obučavali diverzantske trupe Oružanih snaga Ukrajine, javlja rusko Ministarstvo odbrane.

U ovom napadu, ruska vojska je koristila precizno oružje dugog dometa i dronove, navode u Ministarstvu i dodaju da su svi objekti pogođeni i da je cilj ostvaren.

U sinoćnom napadu ruske vojske uništena su i dva skladišta municije ukrajinske vojske, jedan kod naselja Zvanovka u DNR, a drugi kod Nikolajevke u Hersonskoj oblasti.

Ruske trupe su pogodile i uništile i komandnu i osmatračnicu dve brigade Oružanih snaga Ukrajine, kod Krasnogorovke u DNR i kod grada Hersona, dodaju iz Ministarstva. Uništen je lovac ukrajinske vojske MiG-29 na aerodromu u Dnjepropetrovskoj oblasti.

Pritom, ruski sistemi PVO su u protekla 24 sata oborili 33 ukrajinska drona i sedam granata HIMARS MLRS, saopštila je pres služba Ministarstva odbrane Rusije.

U samo prethodnom danu ruska vojska je uspela da odbije čak sedam napada ukrajinske vojske na Donjeckom pravcu, gde je neprijatelj izgubio do 445 vojnika. Neprijatelj je na južnodonjeckom pravcu izgubio do 125 vojnika, dva automobila, top D-20 i dve haubice D-30, dodaju iz Ministarstva.

Nanet je poraz ukrajinskoj 12. brigadi specijalnih snaga „Azov“ u oblasti šumarije Serebrjanski, kako se navodi u saopštenju. Tu je uništeno do 55 ukrajinskih vojnika, dva borbena vozila pešadije, dva kamioneta, samohodna artiljerija „akacija“ i dve haubice D-30.

Kontraofanziva Ukrajine nije dala nikakve rezultate, Ukrajina zapravo trpi ogromne gubitke u ljudstvu – 71.000 vojnika, rekao je sredinom septembra ruski predsednik Vladimir Putin.

„Ukrajina vodi takozvanu kontraofanzivu. Ali nema rezultata, vidimo samo neuspeh. Gubici su veliki. Od početka kontraofanzive Ukrajina je izgubila 71.000 vojnika. Snage Kijeva izgubile su 543 tenka, 18.000 oklopnih vozila“, kazao je Putin na plenarnoj sednici Istočnog ekonomskog foruma.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter