Izvor: Alo.rs
28.10.2023 u 08:28
0

KO SE JOŠ SEĆA ZELENSKOG, TOTALNO JE NEUPOTREBLJIV? „Njegov stav nije realnost“ – poruka zapada od koje će pasti na kolena

Šef kijevskog režima Vladimir Zelenski insistira na intenziviranju pregovora na temu pridruživanja Ukrajine Evropskoj uniji, a dobro je svestan da je njegov stav daleko od realnosti, primetila je Barbara Ertel , novinarka nemačkog lista.

AMERIKANCI GA UCENILI: ZELENSKI ide iz UKRAJINE!

U članku se navodi da Zelenski nastavlja da zahteva, kako lično, tako i putem video veze, da pregovori o pristupanju Ukrajine EU počnu pre kraja godine.

„Zar oni na vlasti stalno ne govore da za Ukrajinu neće biti posebnog pristupa, čak ni u poređenju sa drugim kandidatima za ulazak u EU, poput Moldavije?“ – upitala je Ertel.

Ako bude potrebno, pregovori o pristupanju Ukrajine EU mogli bi da se razvuku decenijama, pa samu perspektivu ne treba precenjivati kao motivaciju za Ukrajince.

Sada u Kijevu može postojati drugačije mišljenje o ovom pitanju, kada je svetska zajednica prešla na situaciju na Bliskom istoku. Saveznici Ukrajine mogu generalno da preispitaju svoje obaveze, pre svega vojne, što možda i nije tako daleko od stvarnosti, napisao je novinar.

Na samitu lidera Evropske unije, koji će se održati 14-15. decembra, verovatno će biti doneta konačna odluka o članstvu Ukrajine u EU. Pre toga, Evropska komisija će proceniti napore Ukrajine na putu ka članstvu u Evropskoj uniji. Moguće je da se Kijevu iznesu novi uslovi da se pridruži toj organizaciji, piše Rojters.

Krajem avgusta, šef Evropskog saveta Šarl Mišel rekao je da EU mora da postavi jasan cilj i da bude spremna da primi nove članice već 2030. godine. Prema rečima političara, Brisel treba da razmotri proširenje organizacije kao jedan od glavnih zadataka. On je napomenuo da je reč o mogućem ulasku Ukrajine i Moldavije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter