Izvor: Informer-BSC Happy
10.04.2024 u 07:25
0

ZELENSKI SE HITNO OGLASIO O NAPADU NA HARKOV: Nemamo alternativu, spomenuo i DATUM

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski saopštio je Zelenski da ne isključuje veliki ruski napad na Harkov.

– Putin je želeo da zauzme Harkov jer je to za njega veliki simbol. Harkov je jedan od glavnih gradova Ukrajine, tako da ima veliko simbolično značenje, ali Ukrajina je spremna da osujeti planove Rusije za osvajanje. Činimo sve da se to ne dogodi – poručio je Zelenski.

On je priznao da su napadi Rusije na energetsku infrastrukturu uspešni.

“Ovo ima veliki uticaj na rat“, rekao je predsednik i dodao da napadi na objekte za snabdevanje energijom nanose veliku patnju stanovništvu i gradovima.

Takođe, on je najavio novu kontraofanzivu Ukrajine.

– Da, imamo kontraofanzivni plan. Nemamo alternativu, ali ne mogu da dam datum – naglasio je Zelenski u intervjuu za Bild, napominjući da je za postizanje ovog cilja ukrajinskoj vojsci potrebno oružje, uključujući i oružje Sjedinjenih Američkih Država.

Prema njegovim rečima, Rusija ima više ljudi i oružja, ali, kako je naveo, ujedinjeni Zapad ima savremene sisteme naoružanja.

Komentarišući pozive za zamrzavanje rata, Zelenski je rekao da bi ruski predsednik Vladimir Putin ovu pauzu iskoristio da se pripremi za novi napad.

– Naravno, neki će se obradovati: „Da, uspeli smo da zamrznemo sukob, rakete ne lete“, ali to je samo dok Rusija ne poveća proizvodnju i rezerve vojne opreme, raketa, dronova analizira sve greške koje su to priznale na početku – istakao je ukrajinski lider.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter