Izvor: B92
02.04.2024 u 19:56
0

ZELENSKI POTPISAO! Smanjuje se MINIMALNI uzrast za mobilizaciju

Ukrajinska vojska navodi da je juče odbila više od 46 udara ruskih trupa. Kijev je napadnut najmanje pet puta, dok su najveće borbe vođene u području Bahmuta.

Dok traju borbe, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski najavio je nacionalnu proizvodnju dronova i sistema za kibernetičko ratovanje u, kako je naveo, odbrambene svrhe.

Zelenski potpisao ukaz: U rat sa 25 godina

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski potpisao je ukaz kojim se minimalni uzrast za mobilizaciju smanjuje sa 27 na 25 godina, saopštio je poslanik Rade.

Zaharova: Zavera MOK i Ukrajine

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova optužila je danas predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomasa Baha da je učestvovao u “zaveri“ sa Ukrajinom kako bi se ruski najbolji sportisti isključili iz učešća na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

“Tomas Bah je ušao u političko-administrativnu i, po svemu sudeći, zločinačku zaveru sa jednom određenom stranom da isključi jake sportske takmičare iz međunarodnih takmičenja. Odnos predsednika MOK-a Baha sa Nacionalnim olimpijskim komitetom Ukrajine i njegovim zvaničnicima, kao i prihvatanje ‘zahteva za praćenje ruskih sportista’ trebalo bi da budu predmet temeljne istrage“, napisala je Zaharova na Telegramu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter