Izvor: AGENCIJE
24.04.2024 u 10:20
0

ZELENSKI ĆE MOBILISATI POSLEDNJEG UKRAJINCA: Ukrajina vraća u zemlju konzule koji mogu da idu na front

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

„Ministarstvo spoljnih poslova najavilo je privremenu obustavu prijema novih dosijea za konzularne usluge koji se odnose na pomenutu kategoriju ukrajinskih državljana“, navodi se u saopštenju ukrajinske diplomatije i dodaje da je reč o muškarcima starosti od 18 do 60 godina.

Za tu kategoriju muškaraca ostaje samo mogućnost izdavanja „ličnih karata za ulazak u Ukrajinu“.

Prestanak konzularnih usluga, uključujući obnavljanje ličnih dokumenata i druge važne administrativne procedure, teoretski bi mogao da podstakne Ukrajince da se vrate u zemlju.

Ukrajini, koja se dve godine bori protiv ruske invazije, preko su potrebni vojnici, posebno pošto ukrajinska vojska očekuje da Moskva pokrene novu ofanzivu u narednim nedeljama ili mesecima.

Ukrajina zabranjuje muškarcima u godinama za odlazak na front da putuju u inostranstvo, uz nekoliko izuzetaka.

Međutim, prema procenama medija, desetine hiljada muškaraca je pobeglo iz zemlje kako bi izbegli odlazak na front.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter