Izvor: BSC HAPPY/SPUTNIK
04.08.2023 u 14:56
0

KOGA ĆE LAKO PUSTITI U RUSIJU? Počeo da radi sistem e-viza za strance

Od 1. avgusta u Rusiji je stupio na snagu sistem elektronskih viza (e-visa) za građane 55 zemalja za potrebe turističkih, poslovnih i humanitarnih poseta. Na spisku je i Srbija, iako formalno neće doći do promena za Srbe koji žele da posete Rusiju.

E-vize su jednokratne, one omogućavaju boravak stranih državljana u Ruskoj Federaciji ne više od 16 dana od dana ulaska na njenu teritoriju.

Zahvaljujući sistemu elektronskih viza, postupak registracije za strane turiste će biti lakši i tri-četiri puta jeftiniji. Skraćivanje roka za izdavanje viza, odsustvo papirologije i potrebe da se ide u konzulat sa dokumentima će doprineti i rastu broja turista u Rusiju iz mnogih zemalja, pre svega Indije i Kine, kao i drugih u kojima su sada vizne procedure duge i skupe.

Državljanima Srbije i dalje nije potrebna viza za boravak do 30 dana, računajući i dane ulaska/izlaska iz Ruske Federacije. Za putovanja na rok više od 30 dana, kao i putovanja radi zapošljavanja ili studija, potrebne su vize.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter