Izvor: BSC HAPPY
08.02.2023 u 07:14
0

KONOŠENKOV IZAŠAO SA NOVIM IZVEŠTAJEM: Ovo su najnoviji podaci sa ratišta u Ukrajini!

Ruske snage su tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini pogodile više od 80 ukrajinskih artiljerijskih jedinica na vatrenim položajima, saopštio je u utorak portparol ruskog Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov.

Ruski borbeni avioni i artiljerija naneli su štetu ljudstvu i opremi ukrajinske vojske u oblasti Kupjanska, eliminišući preko 50 neprijateljskih vojnika tokom proteklog dana.

„Na pravcu Krasnog Limana, avioni operativno-taktičke i armijske avijacije, artiljerija i teški bacači plamena borbene grupe Centar naneli su štetu jedinicama 66. mehanizovane, 25. vazdušno-desantne, 95. vazdušno-jurišne i 81. vazdušno-mobilne brigade ukrajinske vojske“, rekao je portparol.

Ruske snage su tokom proteklog dana eliminisale preko 90 ukrajinskih vojnika u oblasti Donjecka.

IRAN OTKRIO PODZEMNU VAZDUHOPLOVNU BAZU: Sposobna za skladištenje i upravljanje borbenim avionima i bespilotnim letelicama

„Ruske snage su takođe zbrisale ukrajinsko skladište artiljerijske municije u blizini naselja Iljičovka u Donjeckoj Narodnoj Republici“, dodao je general.

Ruske snage su tokom proteklog dana napale dve brigade ukrajinske vojske u oblastima južnog Donjecka i Zaporožja.

„U južnim oblastima Donjecka i Zaporožja artiljerija borbene grupe „Istok“ je gađala ljudstvo i opremu 1. tenkovske i 72. mehanizovane brigade ukrajinske vojske u oblastima u blizini naselja Ugledar i Vodjanoje u Donjeckoj Narodnoj Republici“, rekao je Konašenkov.

Gubici neprijatelja na tim područjima u protekla 24 sata iznosili su preko 80 ukrajinskih vojnika, tenk, dva borbena oklopna vozila, dve haubice D-20, dve haubice D-30, kao i samohodnu haubicu Gvozdika. Pored toga, ruske snage su zbrisale četiri ukrajinska skladišta municije u blizini naselja Razliv, Dobrovolje i Novoekonomičeskoje u Donjeckoj Narodnoj Republici, precizirao je general.

„U pravcu Hersona, čak 20 ukrajinskih vojnika i samohodna haubica „Akacija“ uništeno je kao rezultat uporne artiljerijske vatre na nagomilano ljudstvo i opremu neprijatelja“, rekao je portparol.

Ruske snage su takođe zbrisale ukrajinsko skladište municije u blizini naselja Tarasa Ševčenko u Hersonskoj oblasti, dodao je general.

HOLANDIJA KUPUJE TENKOVE ZA UKRAJINU: Vlada saopštila da će donirati 100 borbenih Leoparda-1A5

„PVO uništila je devet ukrajinskih bespilotnih letelica u oblastima u blizini naselja Krasnorečenskoe, Artjomovka, Žitlovka, Pšeničnoje, Novovodjanoje i Červonopopovka u Luganskoj Narodnoj Republici, Petrovskoe u Donjeckoj Narodnoj Republici i Energodar u oblasti Zaporožje. Oboreno je i sedam raketa višecevnih raketnih sistema HIMARS i Uragan“, rekao je portparol.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter