Izvor: BSC Happy
11.04.2023 u 16:11
0

KRIM SE SPREMA: Rusko utvrđenje će odoleti naletu!

Lider Krima kojeg je imenovala Moskva rekao je u utorak da je region na oprezu za ono što bi mogla biti predstojeća ukrajinska kontraofanziva.

Sergej Aksjonov je rekao novinarima da su ruske snage na Krimu izgradile „modernu, duboku odbranu“ i da imaju „više nego dovoljno“ trupa i opreme da odbiju mogući ukrajinski napad nakon 13 meseci rata nakon ruske invazije u punom obimu.

RUSKI JURIŠ: Kontraofanziva Kijeva samo san!

 – Ne možemo da potcenimo neprijatelja, ali definitivno možemo da kažemo da smo spremni (za napad) i da neće biti katastrofe –  rekao je on.

Njegovi komentari usledili su nekoliko dana nakon što je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ponovo potvrdio nameru Kijeva da povrati crnomorsko poluostrvo koje je Rusija ilegalno anektirala Ukrajini 2014.

Aksjonov je prvi put najavio početak fortifikacionih radova na Krimu u novembru, ne iznoseći detalje.

On je u februaru, na bezbednosnom sastanku kojim je predsedavao ruski predsednik Vladimir Putin, rekao da će radovi biti gotovi do aprila.

„HVALA SRPSKOJ“: Moskva zahvalila na principijelnom stavu!

Satelitski snimci objavljeni prošle nedelje pokazuju složenu mrežu rovova i drugih utvrđenja iskopanih u blizini Medvedivke, malog grada u blizini prelaza između Krima i kopnene Ukrajine, što ukazuje na zabrinutost Rusije o mogućem ukrajinskom napadu tamo.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter