Izvor: RT
27.08.2023 u 09:19
1

LASER SMRTI: RUSKA „SOTONA“ – TAJNO ORUŽJE sa INFRACRVENIM ZRACIMA razara JURIŠNIKE (VIDEO)

Borbeni laser infracrvenog spektra garantuje fizičko uništavanje dronova

U Rusiji je dizajniran laserski top za uništavanje dronova avionskog tipa i kvadrokoptera koji je uspešno prošao terenska testiranja, rekao je obavešteni izvor za „RIA Novosti“.

Laserski top je prilikom testiranja „pokazao visoku efikasnost u gađanju bespilotnih letelica u takozvanoj bliskoj zoni“, rekao je izvor.

„PRIGOŽINOV AVION NIJE OBOREN RAKETAMA ZEMLJA-VAZDUH“: PENTAGON otkriva NEVIĐENE DETALJE NESREĆE, ne veruje u SMRT ŠEFA VAGNERA! (VIDEO)

Borbeni laser infracrvenog spektra garantuje fizičko uništavanje dronova, sposoban je da sagori aerodinamičnu površinu uređaja ili da spali telo drona i opremu koju nosi, objasnio je sagovornik agencije.

Danas vodeće države sveta aktivno izrađuju laserske sisteme za suzbijanje i uništavanje, koji bi trebalo da uništavaju dronove i municiju u vazduhu u bliskoj zoni.


Ranije su svoje laserske sisteme predstavile američke korporacije „Lokhed Martin“ i „Boing“. Ova prva je u interesu američkih kopnenih snaga razvila mobilni kompleks ADAM, koji je sposoban da uništava ciljeve na udaljenosti do dva kilometra.

Zauzvrat, „Boing“ je stvorio kompleks HEL MD na šasiji kamiona.

„SRBI NEĆE BITI DEO VLADE, NEISKRENI SU“: IZDAJNIK SPAJIĆ zabio nož u leđa SRPSKOM NARODU i ZBCG!

Ranije je objavljeno da su ruski dizajneri napravili izviđački kompleks koji je sposoban da pomoću laserskog zraka uoči i identifikuje osobu na udaljenosti od 18 kilometara.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “LASER SMRTI: RUSKA „SOTONA“ – TAJNO ORUŽJE sa INFRACRVENIM ZRACIMA razara JURIŠNIKE (VIDEO)”

  1. Sve su TO“LENGLY POLITIČARI“, KUPLJENI, BEZ OBRAZA PUNI AMERIČKIH PARA. GRUPA NATO MI LOVACA, KOJA ĆE CRNO GORSKOM NARODU STAVITI CRN KOLAČ U TORBU.
    ŽIVI BILI, PA VIDELI.

    3
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter