Izvor: Tanjug
08.07.2021 u 12:21
0

LAVROV ODLUČAN: Rusija spremna da uđe u rat!

Ruski ministar je naglasio da će ova organizacija u slučaju takvog razvoja situacije ispoštovati sve obaveze koje prema tom sporazumu ima. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov poručio je danas da bi u slučaju napada na Tadžikistan sa teritorije Avganistana Rusija pružila pomoć toj savezničkoj državi.

VAŽNO:

EKSKULIZVNO ZA HAPPY! Darko Mladić o porodičnoj tragedji: Nikada neću poverovati u priče da je Ana digla ruku na sebe!

TIODOROVIĆ UPOZORAVA: Četvrti talas korone je neizbežan

DRECUN ZA HAPPY TV: Kurtijeva politika je da se Srbi predstave kao nacisti novog doba!

KON: RIZIK 30 PUTA VEĆI ZA NEVAKCINISANE – NA VELIKIM SKUPOVIMA!

POSTKOVID KOMPLIKACIJE REŠAVA APLIKACIJA – Startuje od ponedeljka

„Ako bude napadnut Tadžikistan, to će biti tema diskusije u Organizaciji Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), a Moskva i Dušanbe su saveznici prema Ugovoru o kolektivnoj bezbednosti i Rusija ima vojnu bazu u toj zemlji“, rekao je Lavrov. 

Ruski ministar je naglasio da će ova organizacija u slučaju takvog razvoja situacije ispoštovati sve obaveze koje prema tom sporazumu ima.

On je i juče saopštio da Rusija pomno prati situaciju u Avganistanu i da je spremna da upotrebi svoju vojnu bazu u Tadžikistanu kako bi odbranila svoje saveznike od pretnje.

Vojne vlasti Tadžikistana izvestile su u ponedeljak da se više od 1.000 pripadnika avganistanskih boraca povuklo u ovu zemlju nakon sukoba sa talibanima, a generalni sekretar ODKB Stanislav Zas ranije je rekao da situacija u severnim regionima Avganistana izaziva ozbiljnu zabrinutost ove organizacije.

PROČITAJTE JOŠ:

PODMETANJE TELEKOMU! Lučić za HAPPY: Konkurencija svoje nesupehe prebacuje na politički teren! Telekom se širi i na makedonsko tržište!

TRAGEDIJA U CENTRALNOM ZATVORU: Jutros pronađena dva tela!

U petak druga faza međustranačkog dijaloga – tema MEDIJI

Prema Zasu, neophodno je da da se pruži pomoć Tadžikistanu u osiguranju bezbednosti granica na jugu zemlje. U Avganistanu je u toku sukob između vladinih snaga i radikalnog pokreta talibana, koji su zauzeli znatan deo teritorije u ruralnim oblastima i pokrenuli ofanzivu na velike gradove. Nestabilnost se dodatno povećava zbog najave SAD da će povući sve trupe iz zemlje do 11. septembra.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter