Izvor: Tanjug
24.07.2022 u 20:36
0

LAVROV OTKRIO DETALJE DOGOVORA Pored Turske i Rusije još jedna zemlja će garantovati bezbedan prolaz ukrajinskih brodova do Bosfora!

O bezbednosti brodova sa ukrajinskim žitom tokom plovidbe u Crnom moru brinuće, pored Rusije i Turske, još jedna strana, koja će biti naknadno utvrđena, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov tokom sastanka sa ambasadorima zemalja Arapske lige.

„Uspeli smo da postignemo dogovor u Istanbulu: Ukrajina deminira luke i dopušta plovidbu teretnih brodova, dok će Rusija, Turska i još jedna strana, koja će biti naknadno utvrđena, pratiti te brodove do Bosfora“, rekao je Lavrov, prenosi TASS.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema njegovim rečima, memorandum Rusije i UN koji je potpisan istovremeno kada i sporazumi u Istanbulu „obavezuje generalnog sekretara Ujedinjenih nacija da pokrene proces i ubedi zapadne zemlje da ukinu sva ograničenja nametnuta na izvoz ruskog žita“.

Šef ruske diplomatije je podsetio da hrana nije bila direktno uvrštena u antiruske sankcije, međutim ruskim brodovima koji transportuju hranu zabranjeno je pristajanje u strane luke, a strani brodovi ne mogu da pristanu u ruske luke da bi preuzeli žitarice.

LAVROV ODGOVORIO NA KRITIKE ERDOGANU Zapad je opsednut zabranama ruskim partnerima da se fotografišu sa njim i sa Putinom!

Lavrov je podsetio da se sankcije odnose na plaćanje međunarodnog osiguranja i drugih usluga što je samo pogoršalo globalnu nestašicu hrane i istakao da ova kriza nije nastala zbog greške Rusije već je izazvana prekidima lanaca snabdevanja zbog pandemija korona virusa i nekontrolisanim štampanjem novca u SAD i Evropskoj uniji.

Pored toga, dodao je Lavrov, kriza i globalna nestašica hrane je pogoršana sušom koja četiri godine zaredom devastira poljoprivredu u Severnoj Africi.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter