Izvor: Sputnik Srbija
21.07.2022 u 16:49
0

LUKAŠENKO: Završetak sukoba u Ukrajini zavisi od Kijeva! Da Rusija nije preduhitrila NATO, Zapad bi izveo napad na nju!

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da završetak sukoba u Ukrajini zavisi od Kijeva koji treba da vodi pregovore sa Moskvom.

„Sve zavisi od Ukrajine, ono što je interesantno u ovom trenutku je to što se vojna dejstva sada mogu završiti pod povoljnijim uslovima za Ukrajinu. Oni treba da sednu za pregovarački sto i da se obavežu da nikada neće pretiti Rusiji“, rekao je beloruski lider u intervjuu za agenciju Frans pres.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Lukašenko smatra da Ukrajina, Zapad i Rusija treba da se dogovore oko završetka sukoba u Ukrajini kako bi se izbegao nuklearni rat.

„Treba da se zaustavimo, da postignemo sporazum, da stavimo tačku na ovu zbrku, operaciju i rat u Ukrajini. Hajde da stanemo, a onda da rešimo kako dalje da se živi. Nema potrebe da se ide dalje. Dalje je bezdan nuklearnog rata“, rekao je beloruski predsednik.

EU ODOBRILA SEDMI PAKET SANKCIJA PROTIV RUSIJE: Zabrana uvoza ruskog zlata, ublažene sankcije protiv ruskog avio-sektora, a EVO KO SE SVE JOŠ NAŠAO NA „CRNOJ LISTI“

Takođe je dodao da Ukrajina treba da se pomiri sa tim da je izgubila regione na istoku i jugu zemlje koji su prešli pod kontrolu Rusije, prenosi Frans pres.

Po mišljenju Lukašenka, već je kasno da se razgovara o tom pitanju.

„O tome se više ne razgovara, o tome je moglo da se priča u februaru, martu“, rekao je beloruski lider.

On je istovremeno upozorio da Rusija još uvek nije upotrebila u Ukrajini sve snage koje bi mogla.

Lukašenko je podsetio da je Zapad izazvao sukob u Ukrajini.

„Videli ste razloge za ovaj rat – da Rusija nije preduhitrila NATO, vi (zapadne zemlje) biste se organizovali i izveli napad na nju. Vi ste njegov osnovni uzrok i vi nastavljate sa ovim ratom“, rekao je Lukašenko u intervjuu za Frans pres.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter