Izvor: AGNECIJE
30.01.2024 u 21:09
4

MAĐARSKA ĆE DOŽIVETI ARMAGDEON: Orban tvrdi da ga Brisel žestoko ucenjuje zbog Ukrajine

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da ga Brisel žestoko ucenjuje da ne blokira finansijsku pomoć Evropske unije Ukrajini u iznosu od 50 milijardi evra.

Prošlog vikenda mediji su objavili dokument neimenovanog zvaničnika Saveta EU, u kome su navedene mere koje treba da pogode mađarsku ekonomiju, ako Orban ponovo stavi veto na odluku o pomoći Ukrajini.

U intervjuu francuskom nedeljniku „Le Point“, Orban je rekao da taj plan liči „na priručnik za ucene“, koji će Mađarsku staviti u „ogromnu finansijsku blokadu“, prenosi Politiko.

„Tada bi Mađarska doživela Armagedon“, kazao je.

Orban je istakao da „ne sumnja“ da je dokument, o kome je izveštavao Fajnenšel tajms, autentičan.

„Poznajući Brisel, znam da su oni za to sposobni“, rekao je.

Orban je do sada blokirao odluku o Ukrajini i ponudio je da se sredstva koja bi se odobrila podele na godišnje tranše, što bi Budimpešti dalo priliku da svake godine traži ustupke da ne bi ulagala veto.

Orbanova taktika već dugo nervira evropske lidere, pa je nagovešteno da bi čak mogla da se razmotri odluka o oduzimanju prava glasa Mađarskoj u EU, ali mađarski premijer kaže da, uprkos svemu, ne odustaje.

„Ništa se nije promenilo u stavu Mađarske o ovoj temi. Mađarska se, kao suverena država, protivi ovoj promeni budžeta. Pokušavaju da nas ubede, pritiskaju nas i ucenjuju da bi nas primorali da im se pridružimo. Veoma je teško ostati sam u ovoj porodici“, rekao je Orban.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

4 thoughts on “MAĐARSKA ĆE DOŽIVETI ARMAGDEON: Orban tvrdi da ga Brisel žestoko ucenjuje zbog Ukrajine”

  1. Nedaj se Orbane. Jos malo pa ce svi ti koji te pritiscu dozivjeti katastrofu na sledecim izborima. Ursula, Makron, Suls, Bajden i mnogi drugi ce podviti rep I nestati zauvjek sa svjetske scene

    6
    1
    Odgovori
  2. Hahaha Odluke se donose konsenzusom, ali ako neko ima suprotno mišljenje mi ga kažnjavamo. Zamislite koliki uticaj na odlučivanje u EU imaju na primer Hrvatska ili Slovenija. I mi sad treba da se učlanimo u to “ civilizovano“ društvo. Ajte molim vas.

    2
    1
    Odgovori
  3. Ajde sad banana-pederske eu državice slovenija i hrvatska podržite čovjeka u borbi protiv fašističkog kirumpiranog samogenocidnog vodstva ukraine i preglupe cionističke eu politike.

    2
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter