Izvor: Sputnjik
26.10.2023 u 07:15
0

MASAKAR, KRV DO KOLENA: MANIJAK UBIO 22, RANIO PREKO 50 U AMERICI! UHVAĆEN! VIDEO

Napadač naoružan automatskom puškom ubio je 22 osobe i ranio između 50 i 60 u Luistonu, u američkoj državi Mejn.

Muškarac je u sredu uveče pucao na više lokacija, uključujući kuglanu i restoran, i pretpostavlja se da se ne radi o terorističkom napadu.
Policija traga za četrdesetogodišnjim instruktorom za upotrebu vatrenog oružja Robertom Kardom iz Baudoina u državi Mejn.
Tvrdi se da je Kard tokom leta proveo dve nedelje u psihijatrijskoj bolnici, jer je „čuo glasove“, navode američki mediji.
Policijska uprava Luistona, grada koji ima oko 36.000 stanovnika, objavila je pre toga tri fotografije osumnjičenog na kojima je oružje koje izgleda kao poluautomatska puška, uz fotografiju belog terenca i zatražila pomoć od građana u identifikaciji osumnjičenog.
Kancelarija šerifa je, takođe, objavila slike osumnjičenog, čoveka sa bradom u košulji dugih rukava i farmerkama koji drži pušku u položaju za gađanje.
Policija je potvrdila da su se incidenti dogodili na dve lokacije, u jednom ugostiteljskom objektu i u kuglani.
Dva objekta u kojima se pucnjava dogodila međusobno su udaljena oko 6,5 kilometara.
Predsednik SAD Džozef Bajden je obavešten o događaju dok je bio na večeri sa australijskim premijerom Entonijem Albanizijem.
Luiston ima oko 37.000 stanovnika i drugi je grad po veličini u Mejnu.
Lane je u Mejnu izvršeno ukupno 29 ubistava, a 2020. godine 20.

Robert Kard (40), koji je noćas ubio 22 ljudi u dve masovne pucnjave u restoranu i kuglani u Luistonu u američkoj saveznoj državi Mejn, još uvek je u besktvu.

CNN prenosi da je za Kardom pokrenuta intenzivna potraga, a policija je poručila stanovništvu da ne izlazi iz kuća.

Navodi se da je u napadu ranjeno između 50 i 60 ljudi.

Policija je navela da je Kard „naoružan i opasan“ i objavila njegovu fotografiju uz koju stoji da ubica nosi odeću braon boje i sa sabom nosi automatsku pušku velike moći.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter